Sport in je buurt van start

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

De Stad lanceert dit najaar een nieuw sportaanbod voor volwassenen in zes buurten en deelgemeenten. ‘Sport in je Buurt’ wordt de opvolger van Sportshoppen en richt zich vooral op buurten waar het sportaanbod beperkt is.

Concreet worden in Zeebrugge, Lissewege, Dudzele, centrum Brugge, Koolkerke en Sint-Jozef wekelijks verschillende sport- of bewegingsvormen aangeboden. Dat betekent voor de inwoners meteen geen tijd meer verliezen met verre verplaatsingen te maken.

Hét grote voordeel van deze sportlessen is evenwel dat er zowel overdag als ’s avonds een aanbod is. Het maakt dus niet uit of iemand ’s ochtends, overdag of ’s avonds werkt, er is altijd wel een uurtje dat in de agenda past.

Het Sport in je Buurt’-seizoen is verdeeld in drie perioden: van 14 september tot en met 18 december 2020, van 11 januari tot en met 2 april 2021 en van 19 april tot en met 25 juni 2021. De lessen gaan niet door tijdens de schoolvakanties en op feestdagen. Uiteraard kunnen de data aangepast worden op basis van de federale maatregelen ter preventie van het coronavirus.

Een sportles kan gevolgd worden aan de democratische prijs van 4 euro per les. Het ‘Sport in je Buurt’-aanbod zal eveneens betaald kunnen worden met Sport-AXI-bonnen. Zo kunnen personen met een verhoogde tegemoetkoming of met een participatiekaart van het OCMW zonder zorgen komen sporten.

Inschrijven kan enkel online en op die manier kan er ook een tienbeurtenkaart aangekocht worden die gelden voor alle lessen in het aanbod. Inschrijven voor een les is verplicht en kan tot 1 minuut voor de les via www.sportinjebuurt.be , tenzij de les volzet is. Een inschrijving annuleren kan tot 24u op voorhand. De beurten zijn geldig voor één seizoen, tot eind juni. Er wordt ook gevraagd een eigen matje mee te brengen.

Met ‘Sport in je Buurt’ stelt de Stad Brugge dus de opvolger van Sportshoppen voor. Dat project werd 13 jaar geleden gelanceerd en was toen bedoeld om inwoners die overdag tijd hadden op een goedkope manier aan te zetten om te sporten. Het aanbod werd later op aanvraag uitgebreid naar lessen tijdens de avonduren. Maar door het steeds groter wordende sportaanbod kwam ‘Sportshoppen’ op sommige plaatsen in een parallel circuit terecht.

Daarom besloot de Stad onder een nieuwe naam en met licht gewijzigde formule, vooral naar de Brugse gemeenten en buurten met een beperkt sportaanbod te trekken. Er werd een optelsom van het aantal sportclubs per deelgemeente gemaakt en zo kwam tot de zes buurten en deelgemeenten om sportlessen voor volwassenen te organiseren.

Meer info en het volledige aanbod van de sportlessen in Zeebrugge, Lissewege, Dudzele, centrum Brugge, Koolkerke en Sint-Jozef is terug te vinden op www.brugge.be/sportinjebuurt .

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.