Sport in je buurt van start

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

De Stad lanceert dit najaar een nieuw sportaanbod voor volwassenen in zes buurten en deelgemeenten. ‘Sport in je Buurt’ wordt de opvolger van Sportshoppen en richt zich vooral op buurten waar het sportaanbod beperkt is.

Concreet worden in Zeebrugge, Lissewege, Dudzele, centrum Brugge, Koolkerke en Sint-Jozef wekelijks verschillende sport- of bewegingsvormen aangeboden. Dat betekent voor de inwoners meteen geen tijd meer verliezen met verre verplaatsingen te maken.

Hét grote voordeel van deze sportlessen is evenwel dat er zowel overdag als ’s avonds een aanbod is. Het maakt dus niet uit of iemand ’s ochtends, overdag of ’s avonds werkt, er is altijd wel een uurtje dat in de agenda past.

Het Sport in je Buurt’-seizoen is verdeeld in drie perioden: van 14 september tot en met 18 december 2020, van 11 januari tot en met 2 april 2021 en van 19 april tot en met 25 juni 2021. De lessen gaan niet door tijdens de schoolvakanties en op feestdagen. Uiteraard kunnen de data aangepast worden op basis van de federale maatregelen ter preventie van het coronavirus.

Een sportles kan gevolgd worden aan de democratische prijs van 4 euro per les. Het ‘Sport in je Buurt’-aanbod zal eveneens betaald kunnen worden met Sport-AXI-bonnen. Zo kunnen personen met een verhoogde tegemoetkoming of met een participatiekaart van het OCMW zonder zorgen komen sporten.

Inschrijven kan enkel online en op die manier kan er ook een tienbeurtenkaart aangekocht worden die gelden voor alle lessen in het aanbod. Inschrijven voor een les is verplicht en kan tot 1 minuut voor de les via www.sportinjebuurt.be , tenzij de les volzet is. Een inschrijving annuleren kan tot 24u op voorhand. De beurten zijn geldig voor één seizoen, tot eind juni. Er wordt ook gevraagd een eigen matje mee te brengen.

Met ‘Sport in je Buurt’ stelt de Stad Brugge dus de opvolger van Sportshoppen voor. Dat project werd 13 jaar geleden gelanceerd en was toen bedoeld om inwoners die overdag tijd hadden op een goedkope manier aan te zetten om te sporten. Het aanbod werd later op aanvraag uitgebreid naar lessen tijdens de avonduren. Maar door het steeds groter wordende sportaanbod kwam ‘Sportshoppen’ op sommige plaatsen in een parallel circuit terecht.

Daarom besloot de Stad onder een nieuwe naam en met licht gewijzigde formule, vooral naar de Brugse gemeenten en buurten met een beperkt sportaanbod te trekken. Er werd een optelsom van het aantal sportclubs per deelgemeente gemaakt en zo kwam tot de zes buurten en deelgemeenten om sportlessen voor volwassenen te organiseren.

Meer info en het volledige aanbod van de sportlessen in Zeebrugge, Lissewege, Dudzele, centrum Brugge, Koolkerke en Sint-Jozef is terug te vinden op www.brugge.be/sportinjebuurt .

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.