Stad Brugge krijgt subsidie voor renovatie atletiekpiste

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

De Stad Brugge besliste in mei 2023 om de atletiekpiste op de site van Sport Vlaanderen in de Nijverheidsstraat in Assebroek grondig te vernieuwen. Deze renovatie was ook een prioriteit tijdens de opmaak van het masterplan voor de site van Sport Vlaanderen, in samenwerking met Sport Vlaanderen. De subsidie van Sport Vlaanderen voor deze renovatie is dan ook een financiële meevaller.

Sport Vlaanderen in de Nijverheidsstraat is één van de drukst bezochte sportsites van onze stad. De piste wordt druk gebruikt door onze Brugse sportverenigingen, waaronder vooral Olympic Brugge. De vereniging is er vijf dagen per week actief. Een nieuwe degelijke piste vormt bovendien een meerwaarde voor deze hele sportsite en biedt mogelijkheden om ook in de toekomst te mikken op nationale of zelfs internationale wedstrijden of kampioenschappen binnen de vele disciplines van atletiek. Komend weekend vind hier  het Allianz Belgisch kampioenschap atletiek plaats. Maar onze Brugse sportieve ambities zijn groot. Een grondige renovatie dringt zich dan ook op. De stad trok al budget uit voor de renovatie van de piste die dateert van 1989.’

De piste zal in dezelfde configuratie behouden worden, maar krijgt een totaalrenovatie. De onderdelen van atletiek zijn onder meer hardlopen, marathon, hordelopen, snelwandelen, discuswerpen, hink-stap- springen, hoogspringen, kogelslingeren, polsstokhoogspringen, verspringen … De renovatie zal voor al deze aspecten aandacht hebben.

De renovatie is een cofinanciering tussen de Stad Brugge en Sport Vlaanderen. Stad Brugge is de hoofdfinancierder en treed op als aanbestedende overheid. De opdracht voor de renovatie van de piste werd begin juni toegekend aan Sportinfrabouw voor 1.919.709,70 euro, excl. BTW of 2.322.848,74 euro incl. BTW.

Stad Brugge diende voor deze renovatie een subsidieaanvraag in bij Sport Vlaanderen. We kregen nu de bevestiging dat aan de stad een subsidie van 1.393.709,24 euro werd toegekend. Dit is een meevaller om de renovatie degelijk uit te voeren. Het totale kostenplaatje ziet er dankzij de subsidie als volgt uit:

  • Cofinanciering Sport Vlaanderen: 309.841,15 euro excl. BTW of 374.907,79 euro incl. BTW.
  • Subsidie Sport Vlaanderen: 1.393.709,24 euro
  • Financiering Stad Brugge: 458.042,74 euro excl. BTW of 554.231,71 euro incl. BTW.

De werken starten in september 2023 en moeten opgeleverd zijn op 1 september 2024 bij het begin van sportseizoen 2024-2025.

De vernieuwing van de atletiekpiste betekent een forse investering in onze Brugse sportinfrastructuur. De Brugse verenigingen, onder meer Olympic Brugge, zijn de belangrijkste gebruikers van de piste. We laten hen niet in de kou laten staan. Dankzij de subsidie van Sport Vlaanderen kunnen we deze renovatie degelijk laten uitvoeren. 

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.