Stad Brugge krijgt subsidie voor renovatie atletiekpiste

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

De Stad Brugge besliste in mei 2023 om de atletiekpiste op de site van Sport Vlaanderen in de Nijverheidsstraat in Assebroek grondig te vernieuwen. Deze renovatie was ook een prioriteit tijdens de opmaak van het masterplan voor de site van Sport Vlaanderen, in samenwerking met Sport Vlaanderen. De subsidie van Sport Vlaanderen voor deze renovatie is dan ook een financiële meevaller.

Sport Vlaanderen in de Nijverheidsstraat is één van de drukst bezochte sportsites van onze stad. De piste wordt druk gebruikt door onze Brugse sportverenigingen, waaronder vooral Olympic Brugge. De vereniging is er vijf dagen per week actief. Een nieuwe degelijke piste vormt bovendien een meerwaarde voor deze hele sportsite en biedt mogelijkheden om ook in de toekomst te mikken op nationale of zelfs internationale wedstrijden of kampioenschappen binnen de vele disciplines van atletiek. Komend weekend vind hier  het Allianz Belgisch kampioenschap atletiek plaats. Maar onze Brugse sportieve ambities zijn groot. Een grondige renovatie dringt zich dan ook op. De stad trok al budget uit voor de renovatie van de piste die dateert van 1989.’

De piste zal in dezelfde configuratie behouden worden, maar krijgt een totaalrenovatie. De onderdelen van atletiek zijn onder meer hardlopen, marathon, hordelopen, snelwandelen, discuswerpen, hink-stap- springen, hoogspringen, kogelslingeren, polsstokhoogspringen, verspringen … De renovatie zal voor al deze aspecten aandacht hebben.

De renovatie is een cofinanciering tussen de Stad Brugge en Sport Vlaanderen. Stad Brugge is de hoofdfinancierder en treed op als aanbestedende overheid. De opdracht voor de renovatie van de piste werd begin juni toegekend aan Sportinfrabouw voor 1.919.709,70 euro, excl. BTW of 2.322.848,74 euro incl. BTW.

Stad Brugge diende voor deze renovatie een subsidieaanvraag in bij Sport Vlaanderen. We kregen nu de bevestiging dat aan de stad een subsidie van 1.393.709,24 euro werd toegekend. Dit is een meevaller om de renovatie degelijk uit te voeren. Het totale kostenplaatje ziet er dankzij de subsidie als volgt uit:

  • Cofinanciering Sport Vlaanderen: 309.841,15 euro excl. BTW of 374.907,79 euro incl. BTW.
  • Subsidie Sport Vlaanderen: 1.393.709,24 euro
  • Financiering Stad Brugge: 458.042,74 euro excl. BTW of 554.231,71 euro incl. BTW.

De werken starten in september 2023 en moeten opgeleverd zijn op 1 september 2024 bij het begin van sportseizoen 2024-2025.

De vernieuwing van de atletiekpiste betekent een forse investering in onze Brugse sportinfrastructuur. De Brugse verenigingen, onder meer Olympic Brugge, zijn de belangrijkste gebruikers van de piste. We laten hen niet in de kou laten staan. Dankzij de subsidie van Sport Vlaanderen kunnen we deze renovatie degelijk laten uitvoeren. 

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.