Stad en KTA Brugge ontvangen Vlaamse subsidie voor renovatie atletiekpiste en kunstgrasterrein

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

De Vlaamse regering kent een subsidie van 169.576 euro toe aan een gezamenlijk project van het KTA Brugge en Stad Brugge. Het is de bedoeling om de atletiekpiste in de Rijselstraat in Sint-Michiels te renoveren, er een power hill aan te brengen en innovatieve toepassingen voor recreatieve lopers. Ook het ingesloten kunstgrasterrein wordt dan mee gerenoveerd.

Het KTA Brugge en de Stad Brugge dienden samen een project in voor Vlaamse betoelaging. De renovatie van de atletiekpiste en het kunstgrasveld van het KTA, de enige topsportschool in Brugge, is nodig om kwalitatief sporten mogelijk te blijven maken. Met een aantal toevoegingen wensen de school en de stad de infrastructuur ook meer toegankelijk te maken voor Brugse sportclubs, individuele sporters en bedrijven in de buurt. Zo zal de vernieuwde piste voorzien worden van een badgesysteem, slimme verlichting, een pacersysteem via laserlicht, een power hill, … .

Het KTA Brugge en de Stad werken al langer samen op het vlak van sportinfrastructuur. Zo worden de sportzalen en het zwembad naschools verhuurd aan lokale sportclubs en sporters. Ik ben tevreden dat de Vlaamse overheid de waarde van dit dossier erkent en het project mee ondersteunt. Als Stad zoeken we samenwerkingen met diverse partners en slimme oplossingen om voldoende en kwalitatieve sportinfrastructuur te kunnen aanbieden aan de Bruggeling. We doen dat ook liefst geclusterd, om zo weinig mogelijk nieuwe open ruimte te moeten aansnijden. Sint-Michiels is druk bevolkt, waardoor dergelijke sportfaciliteiten een duidelijke meerwaarde hebben. En uiteraard is het ook voor de school belangrijk om over kwalitatieve infrastructuur te beschikken.

Naast deze Vlaamse subsidie engageerde ook Stad Brugge zich eerder al voor 200.000 euro. Voorts zullen KTA Brugge en de scholengroep Impact middelen zoeken voor het resterende deel van de totale investering. 

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.