Stad en KTA Brugge ontvangen Vlaamse subsidie voor renovatie atletiekpiste en kunstgrasterrein

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

De Vlaamse regering kent een subsidie van 169.576 euro toe aan een gezamenlijk project van het KTA Brugge en Stad Brugge. Het is de bedoeling om de atletiekpiste in de Rijselstraat in Sint-Michiels te renoveren, er een power hill aan te brengen en innovatieve toepassingen voor recreatieve lopers. Ook het ingesloten kunstgrasterrein wordt dan mee gerenoveerd.

Het KTA Brugge en de Stad Brugge dienden samen een project in voor Vlaamse betoelaging. De renovatie van de atletiekpiste en het kunstgrasveld van het KTA, de enige topsportschool in Brugge, is nodig om kwalitatief sporten mogelijk te blijven maken. Met een aantal toevoegingen wensen de school en de stad de infrastructuur ook meer toegankelijk te maken voor Brugse sportclubs, individuele sporters en bedrijven in de buurt. Zo zal de vernieuwde piste voorzien worden van een badgesysteem, slimme verlichting, een pacersysteem via laserlicht, een power hill, … .

Het KTA Brugge en de Stad werken al langer samen op het vlak van sportinfrastructuur. Zo worden de sportzalen en het zwembad naschools verhuurd aan lokale sportclubs en sporters. Ik ben tevreden dat de Vlaamse overheid de waarde van dit dossier erkent en het project mee ondersteunt. Als Stad zoeken we samenwerkingen met diverse partners en slimme oplossingen om voldoende en kwalitatieve sportinfrastructuur te kunnen aanbieden aan de Bruggeling. We doen dat ook liefst geclusterd, om zo weinig mogelijk nieuwe open ruimte te moeten aansnijden. Sint-Michiels is druk bevolkt, waardoor dergelijke sportfaciliteiten een duidelijke meerwaarde hebben. En uiteraard is het ook voor de school belangrijk om over kwalitatieve infrastructuur te beschikken.

Naast deze Vlaamse subsidie engageerde ook Stad Brugge zich eerder al voor 200.000 euro. Voorts zullen KTA Brugge en de scholengroep Impact middelen zoeken voor het resterende deel van de totale investering. 

Nieuws

Deze zomer terug zwemmen in de Brugse reien

Op 29 juni 2024 is de zwemzone aan de Coupure opnieuw open. Liefhebbers van openwaterzwemmen kunnen er terecht tot en met zondag 1 september voor een frisse duik in onze Brugse Reien. Een unieke belevenis! De zwemzone bevindt zich aan de Coupure, met ingang aan de Predikherenrei. Zwemmen kan elke dag van 13.00 tot 20.00 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Zwemmen is er gratis.

 

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.