start renovatiewerken atletiekpiste sport vlaanderen

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Eind oktober zijn de werkzaamheden gestart voor de renovatie van de atletiekpiste op de site van Sport Vlaanderen. De piste wordt in dezelfde configuratie behouden, maar krijgt een totaalrenovatie. Er wordt een MONDO-toplaag voorzien op de piste die van absolute topkwaliteit is en in aanmerking komt voor wedstrijden en kampioenschappen op het hoogste niveau. Ook alle kampnummers (werpnummers, hoogspringen, verspringen, …) worden van nieuwe infrastructuur voorzien. De vernieuwingen zorgen ervoor dat alle onderdelen van atletiek - onder meer hardlopen, hordelopen, discuswerpen, hink-stap- springen, hoogspringen, kogelslingeren, polsstokhoogspringen, verspringen, … – opnieuw degelijk en op topniveau kunnen worden beoefend. Tegen september 2024 moet de nieuwe piste klaar zijn.

 

Als stadsbestuur hebben we de afgelopen tijd hard geijverd voor een snelle aanpak van de atletiekpiste. Voor de site Sport Vlaanderen werd een masterplan opgemaakt, maar de aanpak van de piste drong zich op. De piste wordt druk gebruikt door onze Brugse sportverenigingen. De vereniging is er vijf dagen per week actief en heeft dus nood aan degelijke en hedendaagse infrastructuur. Een nieuwe degelijke piste vormt bovendien een meerwaarde voor deze hele sportsite. Brugge zal met deze piste over alle nodige accommodatie beschikken om ook in de toekomst wedstrijden van hoog, zelfs internationaal niveau, te hosten. Het BK atletiek vond afgelopen zomer plaats in onze stad. We hopen dit soort evenementen vaker naar onze stad te brengen. De nieuwe piste wordt een extra sportieve troef voor Brugge.

De renovatie is een cofinanciering tussen Stad Brugge en Sport Vlaanderen. De totale renovatie van de atletiekpiste werd op 19 juni 2023 via een mini-competitie gegund aan Sportinfrabouw NV voor 2.322.848,74 euro (inclusief BTW). Stad Brugge zal het project 100% voorfinancieren. De verdeelsleutel is de volgende: Stad Brugge (83,86%) – 1.947.940,95 euro / Sport Vlaanderen (16,14%) – 374.907,79 euro. De Sportdienst diende binnen de investeringscampagne ‘Sportspurt’ van Sport Vlaanderen een subsidiedossier in voor de renovatie van de atletiekpiste. Hiervoor kende Sport Vlaanderen een subsidie toe van 1.393.709,24 euro op het totale investeringsbudget.

De verdeelsleutel en financiering van de atletiekpiste zijn gebaseerd op het aantal gebruiksuren per partner. Daaruit bleek dat het gros van de gebruiksuren - bijna 84% - voor de Brugse sportverenigingen waren en iets meer dan 16% voor Sport Vlaanderen. Deze cijfers onderschrijven ook de urgentie van de renovatie voor onze Brugse sportverengingen. We zijn dan ook erg tevreden dat we tot deze samenwerking konden komen en de werkzaamheden nu zijn gestart.

 

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.