start renovatiewerken atletiekpiste sport vlaanderen

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Eind oktober zijn de werkzaamheden gestart voor de renovatie van de atletiekpiste op de site van Sport Vlaanderen. De piste wordt in dezelfde configuratie behouden, maar krijgt een totaalrenovatie. Er wordt een MONDO-toplaag voorzien op de piste die van absolute topkwaliteit is en in aanmerking komt voor wedstrijden en kampioenschappen op het hoogste niveau. Ook alle kampnummers (werpnummers, hoogspringen, verspringen, …) worden van nieuwe infrastructuur voorzien. De vernieuwingen zorgen ervoor dat alle onderdelen van atletiek - onder meer hardlopen, hordelopen, discuswerpen, hink-stap- springen, hoogspringen, kogelslingeren, polsstokhoogspringen, verspringen, … – opnieuw degelijk en op topniveau kunnen worden beoefend. Tegen september 2024 moet de nieuwe piste klaar zijn.

 

Als stadsbestuur hebben we de afgelopen tijd hard geijverd voor een snelle aanpak van de atletiekpiste. Voor de site Sport Vlaanderen werd een masterplan opgemaakt, maar de aanpak van de piste drong zich op. De piste wordt druk gebruikt door onze Brugse sportverenigingen. De vereniging is er vijf dagen per week actief en heeft dus nood aan degelijke en hedendaagse infrastructuur. Een nieuwe degelijke piste vormt bovendien een meerwaarde voor deze hele sportsite. Brugge zal met deze piste over alle nodige accommodatie beschikken om ook in de toekomst wedstrijden van hoog, zelfs internationaal niveau, te hosten. Het BK atletiek vond afgelopen zomer plaats in onze stad. We hopen dit soort evenementen vaker naar onze stad te brengen. De nieuwe piste wordt een extra sportieve troef voor Brugge.

De renovatie is een cofinanciering tussen Stad Brugge en Sport Vlaanderen. De totale renovatie van de atletiekpiste werd op 19 juni 2023 via een mini-competitie gegund aan Sportinfrabouw NV voor 2.322.848,74 euro (inclusief BTW). Stad Brugge zal het project 100% voorfinancieren. De verdeelsleutel is de volgende: Stad Brugge (83,86%) – 1.947.940,95 euro / Sport Vlaanderen (16,14%) – 374.907,79 euro. De Sportdienst diende binnen de investeringscampagne ‘Sportspurt’ van Sport Vlaanderen een subsidiedossier in voor de renovatie van de atletiekpiste. Hiervoor kende Sport Vlaanderen een subsidie toe van 1.393.709,24 euro op het totale investeringsbudget.

De verdeelsleutel en financiering van de atletiekpiste zijn gebaseerd op het aantal gebruiksuren per partner. Daaruit bleek dat het gros van de gebruiksuren - bijna 84% - voor de Brugse sportverenigingen waren en iets meer dan 16% voor Sport Vlaanderen. Deze cijfers onderschrijven ook de urgentie van de renovatie voor onze Brugse sportverengingen. We zijn dan ook erg tevreden dat we tot deze samenwerking konden komen en de werkzaamheden nu zijn gestart.

 

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.