Start zwemschool Brugge-Damme

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Om de lange wachtrijen af te bouwen en iedereen de kans te geven te leren zwemmen nam exploitant FARYS, samen met Stad Brugge en Stad Damme het initiatief om de ‘Zwemschool Brugge Damme’ op te richten.

De zwemschool wordt georganiseerd door de Koninklijke Brugse Zwemkring, in samenwerking met de Vlaamse Zwemfederatie.

Concreet starten in de zwembaden Jan Guilini, Interbad en KTA Brugge vanaf 13 september lessenreeksen watergewenning, leren zwemmen, vervolmaking en lessen voor volwassenen. Er is een aanbod uitgewerkt voor alle leeftijden en niveaus met ook specifieke aandacht voor bijzondere doelgroepen en kansengroepen.

Tot nu toe zijn er al 317 inschrijvingen. Deze nieuwe zwemschool biedt toegankelijke, transparante en betaalbare zwemlessen aan.

Kunnen zwemmen is een leerlijn binnen het basisonderwijs. Voor heel wat ouders is, in de huidige omstandigheden, buitenschools zwemonderricht niet betaalbaar. Een taak van het stadsbestuur is net om maatschappelijke noden in te vullen en een vrijetijdsaanbod toegankelijk te maken voor iedereen.”

Ik ben ervan overtuigd dat het feit dat de tarieven uiterst democratisch zijn bijgedragen heeft aan het hoge aantal inschrijvingen. Er worden daarnaast ook Sport AXI-bonnen aanvaard en uiteraard hebben alle deelnemers recht op de tegemoetkoming vanuit het ziekenfonds in het kader van de gezondheidszorg.

Vanaf 13 september start Zwemschool Brugge-Damme dus met een zeer ruim aanbod. De nieuwe zwemschool biedt 101 lessen aan op wekelijkse basis waaronder ook lessen in kleinere groepen. Wekelijks is er de ruimte voor 700 kinderen en volwassen om van zwemlessen te genieten.

Er worden meer dan 25 lesgevers ingezet die door regio-, zwembad en kwaliteitsmanagers constant worden gestuurd. Bovendien is er ook een zeer uitgebreide en permanente vorming voorzien voor alle lesgevers.

De zwemschool wil in de toekomst ook een samenwerking aangaan met een externe partner om te voorzien in zwemmen voor bijzondere doelgroepen zoals G-zwemmen en zwemmen voor kinderen met extreme waterangst,…).  

Het oprichten van één overkoepelende zwemschool maakt de communicatie in de publieke zwembaden zeer eenvoudig en duidelijk. En het laat de Steden Brugge en Damme ook toe om nauwgezet te evalueren en de vooropgestelde kwaliteit  te controleren. Kortom, een betere publieke dienstverlening in samenwerking met externe partners.

Inschrijven bij de Zwemschool Brugge Damme voor de volgende lessenreeksen die in januari 2022 van start gaan kan opnieuw vanaf 15 september via www.zwemschoolbruggedamme.be

Nieuws

Deze zomer terug zwemmen in de Brugse reien

Op 29 juni 2024 is de zwemzone aan de Coupure opnieuw open. Liefhebbers van openwaterzwemmen kunnen er terecht tot en met zondag 1 september voor een frisse duik in onze Brugse Reien. Een unieke belevenis! De zwemzone bevindt zich aan de Coupure, met ingang aan de Predikherenrei. Zwemmen kan elke dag van 13.00 tot 20.00 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Zwemmen is er gratis.

 

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.