Start zwemschool Brugge-Damme

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Om de lange wachtrijen af te bouwen en iedereen de kans te geven te leren zwemmen nam exploitant FARYS, samen met Stad Brugge en Stad Damme het initiatief om de ‘Zwemschool Brugge Damme’ op te richten.

De zwemschool wordt georganiseerd door de Koninklijke Brugse Zwemkring, in samenwerking met de Vlaamse Zwemfederatie.

Concreet starten in de zwembaden Jan Guilini, Interbad en KTA Brugge vanaf 13 september lessenreeksen watergewenning, leren zwemmen, vervolmaking en lessen voor volwassenen. Er is een aanbod uitgewerkt voor alle leeftijden en niveaus met ook specifieke aandacht voor bijzondere doelgroepen en kansengroepen.

Tot nu toe zijn er al 317 inschrijvingen. Deze nieuwe zwemschool biedt toegankelijke, transparante en betaalbare zwemlessen aan.

Kunnen zwemmen is een leerlijn binnen het basisonderwijs. Voor heel wat ouders is, in de huidige omstandigheden, buitenschools zwemonderricht niet betaalbaar. Een taak van het stadsbestuur is net om maatschappelijke noden in te vullen en een vrijetijdsaanbod toegankelijk te maken voor iedereen.”

Ik ben ervan overtuigd dat het feit dat de tarieven uiterst democratisch zijn bijgedragen heeft aan het hoge aantal inschrijvingen. Er worden daarnaast ook Sport AXI-bonnen aanvaard en uiteraard hebben alle deelnemers recht op de tegemoetkoming vanuit het ziekenfonds in het kader van de gezondheidszorg.

Vanaf 13 september start Zwemschool Brugge-Damme dus met een zeer ruim aanbod. De nieuwe zwemschool biedt 101 lessen aan op wekelijkse basis waaronder ook lessen in kleinere groepen. Wekelijks is er de ruimte voor 700 kinderen en volwassen om van zwemlessen te genieten.

Er worden meer dan 25 lesgevers ingezet die door regio-, zwembad en kwaliteitsmanagers constant worden gestuurd. Bovendien is er ook een zeer uitgebreide en permanente vorming voorzien voor alle lesgevers.

De zwemschool wil in de toekomst ook een samenwerking aangaan met een externe partner om te voorzien in zwemmen voor bijzondere doelgroepen zoals G-zwemmen en zwemmen voor kinderen met extreme waterangst,…).  

Het oprichten van één overkoepelende zwemschool maakt de communicatie in de publieke zwembaden zeer eenvoudig en duidelijk. En het laat de Steden Brugge en Damme ook toe om nauwgezet te evalueren en de vooropgestelde kwaliteit  te controleren. Kortom, een betere publieke dienstverlening in samenwerking met externe partners.

Inschrijven bij de Zwemschool Brugge Damme voor de volgende lessenreeksen die in januari 2022 van start gaan kan opnieuw vanaf 15 september via www.zwemschoolbruggedamme.be

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.