Streetartfestival Seabridges

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Na het succes van de eerste editie van The Bridges komt er een nieuwe streetart-tour in Zeebrugge, de haven en omstreken, onder de toepasselijke naam The (sea) Bridges.

Ook dit keer is Brugs kunstenaar Wietse de motor achter dit project. Naast streetart van Wietse zullen nog kunstwerken van vier andere Brugse artiesten en vier nationale kunstenaars te zien zijn: Sammy Slabbinck (Brugge), Frieke Verlée (Brugge), Mesca (Brugge), Tuzq one (Antwerpen), Simo (Gent), Ellen De Vos (Gent) en Bue the Warrior (Gent). 

Met ‘Sea Bridges’ komt er nu ook kwaliteitsvolle street art in Lissewege, Dudzele en Zeebrugge. Er komen werken op zeven verschillende locaties die door de Stad gedeeltelijk gefinancierd worden. Belangrijk is dat er bij de werken vertrokken wordt vanuit de gevel, het kunstwerk wordt dus afgestemd op de gevel. We hebben dan ook samen met de kunstenaars gezocht naar geschikte locaties. De werken moeten ook één geheel vormen. Ik ben blij dat met ‘Sea Bridges’ ook een andere kant van onze stad op de kaart wordt gezet door street art.” 

Eind juni 2022 kan je alvast je route uitstippelen tussen Dudzele en Zeebrugge. Het is een ideale fiets- of wandelroute van acht kilometer lang. Alle info is terug te vinden op https://thebridges.be

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.