Streetartfestival Seabridges

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Na het succes van de eerste editie van The Bridges komt er een nieuwe streetart-tour in Zeebrugge, de haven en omstreken, onder de toepasselijke naam The (sea) Bridges.

Ook dit keer is Brugs kunstenaar Wietse de motor achter dit project. Naast streetart van Wietse zullen nog kunstwerken van vier andere Brugse artiesten en vier nationale kunstenaars te zien zijn: Sammy Slabbinck (Brugge), Frieke Verlée (Brugge), Mesca (Brugge), Tuzq one (Antwerpen), Simo (Gent), Ellen De Vos (Gent) en Bue the Warrior (Gent). 

Met ‘Sea Bridges’ komt er nu ook kwaliteitsvolle street art in Lissewege, Dudzele en Zeebrugge. Er komen werken op zeven verschillende locaties die door de Stad gedeeltelijk gefinancierd worden. Belangrijk is dat er bij de werken vertrokken wordt vanuit de gevel, het kunstwerk wordt dus afgestemd op de gevel. We hebben dan ook samen met de kunstenaars gezocht naar geschikte locaties. De werken moeten ook één geheel vormen. Ik ben blij dat met ‘Sea Bridges’ ook een andere kant van onze stad op de kaart wordt gezet door street art.” 

Eind juni 2022 kan je alvast je route uitstippelen tussen Dudzele en Zeebrugge. Het is een ideale fiets- of wandelroute van acht kilometer lang. Alle info is terug te vinden op https://thebridges.be

Nieuws

Deze zomer terug zwemmen in de Brugse reien

Op 29 juni 2024 is de zwemzone aan de Coupure opnieuw open. Liefhebbers van openwaterzwemmen kunnen er terecht tot en met zondag 1 september voor een frisse duik in onze Brugse Reien. Een unieke belevenis! De zwemzone bevindt zich aan de Coupure, met ingang aan de Predikherenrei. Zwemmen kan elke dag van 13.00 tot 20.00 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Zwemmen is er gratis.

 

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.