TC Sint-Michiels breidt uit met 4 padelvelden

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

TC Sint-Michiels wordt vanaf 1 mei Sint-Michiels tennis- en padelclub. Concreet houdt die naamsverandering in dat de club uitbreidt met 4 padelvelden.

Een zoveelste bewijs dat de sport in Brugge en bij uitbreiding heel Vlaanderen steeds meer aan populariteit wint. Want TC Sint-Michiels is zeker niet de enige club die inzet op deze zeer toegankelijke en innovatieve sport. En zeggen dat padel tien jaar geleden in Brugge totaal onbekend was. De Stad was toen al pionier door in sportpark De Gulden Kamer een stuk grond ter beschikking te stellen voor een padelclub.

En dat bleek een groot succes. Van heinde en ver kwamen in de eerste jaren sporters naar Brugge om te proeven van padel. En stelselmatig schoten ook in Vlaanderen meer en meer padelclubs uit de grond. Stad Brugge was dus een voorloper.

Meerdere tennisclubs in Brugge en andere Brugse deelgemeenten legden intussen padelterreinen aan. Ze kennen allen een zeer hoge bezetting. De vraag blijft zeer groot en de limieten lijken nog niet bereikt. Daar is TC Sint-Michiels het levende bewijs van.

Dankzij deze uitbreiding naar Sint-Michiels tennis en padelclub zullen er nog meer sportmogelijkheden zijn op de site van de Xaverianen.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.