TC Sint-Michiels breidt uit met 4 padelvelden

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

TC Sint-Michiels wordt vanaf 1 mei Sint-Michiels tennis- en padelclub. Concreet houdt die naamsverandering in dat de club uitbreidt met 4 padelvelden.

Een zoveelste bewijs dat de sport in Brugge en bij uitbreiding heel Vlaanderen steeds meer aan populariteit wint. Want TC Sint-Michiels is zeker niet de enige club die inzet op deze zeer toegankelijke en innovatieve sport. En zeggen dat padel tien jaar geleden in Brugge totaal onbekend was. De Stad was toen al pionier door in sportpark De Gulden Kamer een stuk grond ter beschikking te stellen voor een padelclub.

En dat bleek een groot succes. Van heinde en ver kwamen in de eerste jaren sporters naar Brugge om te proeven van padel. En stelselmatig schoten ook in Vlaanderen meer en meer padelclubs uit de grond. Stad Brugge was dus een voorloper.

Meerdere tennisclubs in Brugge en andere Brugse deelgemeenten legden intussen padelterreinen aan. Ze kennen allen een zeer hoge bezetting. De vraag blijft zeer groot en de limieten lijken nog niet bereikt. Daar is TC Sint-Michiels het levende bewijs van.

Dankzij deze uitbreiding naar Sint-Michiels tennis en padelclub zullen er nog meer sportmogelijkheden zijn op de site van de Xaverianen.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.