Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Op en rond het sportstrand valt elke dag iets te beleven. Je kunt er voetballen op een groot terrein of in de panna-kooi, je kunt er baseball, kubb, petanque, beachvoetbal of -tennis, … spelen. Er staan fitnesstoestellen waarop je kunt trainen. Onze strandmonitoren organiseren ook regelmatig recreatieve tornooitjes voor kleine groepjes met leuke prijzen. We werken in dat kader voor het eerst samen met de mensen van Studio Fit, een Brugs bedrijf dat hun klanten sport en beweging op maat aanbiedt. Wil je zelf een tornooitje of wedstrijd organiseren, de strandanimatoren helpen je graag. Ze staan ook paraat voor jongere kinderen met leuke strandspelletjes. Onze uitleendienst is bovendien uitgerust met heel wat materiaal: voetballen, beachvolleyballen, baseballsets, petanquesets, frisbees, partijhesjes, beachpallets, kubbsets … Je kunt ze gratis ontlenen. Scholen kunnen het sportstrand ook reserveren via onze vernieuwde stedelijke website.  

Deze zomer staan traditioneel ook heel wat activiteiten en evenementen gepland. In samenwerking met het Zeebrugse Feestcomité worden opnieuw fortenbouwwedstrijden, schattenjacht en strandbloemenwedstrijden georganiseerd. In juli en augustus staan krachtbaltornooien gepland. Op vrijdag 5 juli staat de strandloop op het programma, op zaterdag 13 juli kun je de zee in voor de Sportzot North Sea Swim Challenge. Voor beide events moet je inschrijven (www.olympicbrugge.be/strandloop - www.langereizwemmers.be). Alles werd gebundeld in een handige folder die je onder meer vindt in het Badengebouw.’

In het Badengebouw aan het sportstrand is er een reddingspost. De redders zijn sinds 15 juni tot en met 15 september elke dag aanwezig van 10.30 tot 18.30 uur.  In het Badengebouw zijn er douches, toiletten en een EHBO-lokaal. De zone rond het Badengebouw en sportstrand is, net zoals vorig jaar, rookvrij. Beachflags bakenen de zone af. In de kabine van Natuureducatie vind je een tentoonstelling over het zeeleven. Van 1 juli tot en met 31 augustus kunnen mensen met mobiliteitsproblemen terecht bij de collega’s van Zon, Zee, Zorgeloos. Ze brengen je zelfs tot aan de waterlijn.

Info www.brugge.be/sportstrand

Nieuws

Deze zomer terug zwemmen in de Brugse reien

Op 29 juni 2024 is de zwemzone aan de Coupure opnieuw open. Liefhebbers van openwaterzwemmen kunnen er terecht tot en met zondag 1 september voor een frisse duik in onze Brugse Reien. Een unieke belevenis! De zwemzone bevindt zich aan de Coupure, met ingang aan de Predikherenrei. Zwemmen kan elke dag van 13.00 tot 20.00 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Zwemmen is er gratis.

 

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.