trainingszwembad marine in Zeebrugge wordt opgengesteld voor buurt

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Zeebrugge is de deelgemeente die het verst verwijderd ligt van een publiek Brugs zwembad. In bevragingen in Zeebrugge duikt geregeld de vraag op om te kunnen zwemmen in Zeebrugge, meer bepaald in het vernieuwde trainingsbad van de Marinebasis aan de Graaf Jansdijk. Gezien de specifieke situatie en veiligheidsmaatregelen, is dit echter lange tijd geen evidentie gebleken.

Als federaal volksvertegenwoordiger vroeg ik bij de verkiezingen in 2019 om dit zwembad open te stellen. Als schepen van Sport van Stad Brugge ben ik blij dat we nu een oplossing hebben gevonden. Na besprekingen tussen de Marinebasis, de Sportdienst en de gebiedscoördinator van Zeebrugge organiseert de Marine samen met Stad Brugge drie evenementen bij wijze van try-out. Die zullen telkens plaatsvinden op een zaterdag van 8.30 tot 16.00 uur. Concreet gaat het om zaterdag 23 oktober voor de buurt, zaterdag 20 november voor zwemclubs en zaterdag 11 december voor duikclubs. Het trainingsbad bestaat uit zes banen, waar we per baan telkens maximaal zes personen zullen toelaten. Dat betekent 36 personen per zwemmoment met een duurtijd van 1 uur en 15 minuten. Inschrijven op het evenement voor de buurt zal vanaf morgen mogelijk zijn via de website van Stad Brugge (www.brugge.be). Voor de andere twee events zal de Sportdienst de verenigingen aanschrijven of kan er ook zelf contact worden opgenomen indien je als vereniging een tijdsslot wenst te reserveren.

Nadien komt er een evaluatie van deze drie momenten en kan bekeken worden of er een verdere samenwerking volgt.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.