Uitbreiding CST-pas en behoud federale fase

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

De coronacijfers gaan terug de lucht in. Ik pleitte in de plenaire voor uitbreiding van de CST-pas in plaats van een nieuwe lockdown. We willen verder kunnen genieten van onze veilige vrijheid. 

Daarnaast pleiten we met CD&V ook voor eenheid van commando. Geen versnipperingen maar de leiding op federaal niveau en de federale fase nog even behouden nu de cijfers weer stijgen.

 

Nieuws

Uitreiking Brugse sportprijzen

De Brugse sportprijzen vormen het orgelpunt van het Brugse sportjaar. Verschillende sporters krijgen een trofee of medaille voor hun indrukwekkende prestaties van het voorbije kalenderjaar 2023. Eén sporter of sportclub wordt ook bekroond met de Trofee van Sportverdienste, omwille van een bijzondere jarenlange sportcarrière.

Opening sociaal woonproject Peterseliestraat

De voormalige militaire site in de Peterseliestraat in het centrum van Brugge werd herbestemd tot een siociaal huisvestingsproject. De site werd volledig opnieuw ingericht met respect voor het bestaande erfgoed. Er werden 28 sociale woningen ondergebracht en 52 appartementen. De tuin staat ook open voor de buurt.

Arbeidsongevallen met dienstwapens tot minimum beperken

Vorig jaar waren er 19 incidenten met dienstwapens bij de federale en lokale politie. Gemiddeld waren er de voorbije 5 jaar 21 arbeidsongevallen waarbij dienstwapens betrokken waren.