Uitbreiding watersportzone in Zeebrugge

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Nadat de Stad in navolging van het succes van vorig jaar opnieuw de uitbreiding van de zwemzone goedkeurde komt er nu ook een uitbreiding van de watersportzone in Zeebrugge-Bad. Dit door de grote toename van onder meer de kitesurfers.

Ondanks of natuurlijk net door corona gaf uitbater Leon Inkelberghe van surfclub Icarus een tijdje geleden te kennen dat het ledenaantal fors de lucht in ging. Daarbij kregen we zelfs de vraag om ook de zone voor brandingsporten uit te breiden in de richting van Blankenberge. Een piste die we zeker de moeite waard vonden om te bekijken.

De populariteit van brandingsporten (alle sportactiviteiten die worden beoefend met onder meer surfplanken, kites, wakeboards, peddles, rafts…) is al een tijdje aan het groeien en daardoor was er meer en meer nood aan een grotere insteekzone.

Dat is de zone vanaf het strand tot 200 meter buiten de laagwaterlijn waar watersportactiviteiten kunnen beoefend worden of waar vaartuigen in zee kunnen steken.

Vervolgens is de Stad gaan samenzitten met de surfclub om te bekijken welke mogelijkheden er waren en dat gaan bepleiten bij de federale overheidsdienst die hiervoor toelating moest geven. Met succes. De insteekzone is nu uitgebreid van 195 naar 485 meter.

Vorig jaar experimenteerden we reeds met een uitbreiding van de badzone en dat lukte vrij aardig. Vandaar dat we daar ook dit jaar blijven op inzetten. De uitbreiding van de insteekzone is daar eigenlijk een logisch vervolg op.

Daardoor kunnen er nu heel wat meer kitesurfers toegelaten kunnen worden. En dat kan zeker een extra troef zijn voor Zeebrugge-bad.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.