Uitbreiding watersportzone in Zeebrugge

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Nadat de Stad in navolging van het succes van vorig jaar opnieuw de uitbreiding van de zwemzone goedkeurde komt er nu ook een uitbreiding van de watersportzone in Zeebrugge-Bad. Dit door de grote toename van onder meer de kitesurfers.

Ondanks of natuurlijk net door corona gaf uitbater Leon Inkelberghe van surfclub Icarus een tijdje geleden te kennen dat het ledenaantal fors de lucht in ging. Daarbij kregen we zelfs de vraag om ook de zone voor brandingsporten uit te breiden in de richting van Blankenberge. Een piste die we zeker de moeite waard vonden om te bekijken.

De populariteit van brandingsporten (alle sportactiviteiten die worden beoefend met onder meer surfplanken, kites, wakeboards, peddles, rafts…) is al een tijdje aan het groeien en daardoor was er meer en meer nood aan een grotere insteekzone.

Dat is de zone vanaf het strand tot 200 meter buiten de laagwaterlijn waar watersportactiviteiten kunnen beoefend worden of waar vaartuigen in zee kunnen steken.

Vervolgens is de Stad gaan samenzitten met de surfclub om te bekijken welke mogelijkheden er waren en dat gaan bepleiten bij de federale overheidsdienst die hiervoor toelating moest geven. Met succes. De insteekzone is nu uitgebreid van 195 naar 485 meter.

Vorig jaar experimenteerden we reeds met een uitbreiding van de badzone en dat lukte vrij aardig. Vandaar dat we daar ook dit jaar blijven op inzetten. De uitbreiding van de insteekzone is daar eigenlijk een logisch vervolg op.

Daardoor kunnen er nu heel wat meer kitesurfers toegelaten kunnen worden. En dat kan zeker een extra troef zijn voor Zeebrugge-bad.

Nieuws

Waterwijs Brugge

Brugge wordt Waterwijs. De naam verwijst naar een grootschalig Europees project, dat maximaal inzet op slim beheer van water en een betere waterkwaliteit voor de reien. Zo kan de Stad het hele jaar door optimaal voor het groen zorgen, ook in periodes van langere droogte. Waterwijs maakt deel uit van het klimaatadaptatieplan en wil van Brugge een klimaatrobuuste stad helpen maken. De reien spelen een sleutelrol in het verhaal. Brugge en de projectpartners krijgen zo’n zes miljoen euro steun van European Urban Initiative (EUI) voor de uitvoering.

 

Unieke pluktuin aan de Peter Benoitlaan te Sint-Andries

De groenzone aan de hoek van de Peter Benoitlaan en Ter Lindenhof is onlangs volledig heringericht. Het gebied, dat eerder weinig invulling had, kreeg een frisse en duurzame make-over met fruitbomen, een pluktuin en nieuwe recreatieve voorzieningen voor de buurt.

 

Beleidsprogramma Stad Brugge: 2025 - 2030 'Terug naar de basis. Verzorgd groen en schone straten.'

Vandaag stelde ik samen met mijn collega's het beleidsprogramma 2025-2030 voor onze stad voor 📅.
Het is voor mij het resultaat van veel gesprekken in de wijken, met medewerkers, onderzoek en gecijfer 📊. De Bruggeling wil een propere wijk: goed onderhouden, onkruidvrije plantvakken en een nette straat 🌳🚶‍♂️.
Samen met mijn team gaan we terug naar de basis. Ik stroop graag de mouwen op 💪 voor wijken met verzorgd groen 🌿 en schone straten 🚮. Parken en pleinen worden levendige plekken voor alle generaties 👨‍👩‍👧‍👦.
🔧