Uitreiking Brugse sportprijzen

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

De Brugse sportprijzen vormen het orgelpunt van het Brugse sportjaar. Verschillende sporters krijgen een trofee of medaille voor hun indrukwekkende prestaties van het voorbije kalenderjaar 2023. Eén sporter of sportclub wordt ook bekroond met de Trofee van Sportverdienste, omwille van een bijzondere jarenlange sportcarrière.

Nieuw in 2024 is de Trofee G-sporter. Die wordt uitgereikt als waardering voor het meest verdienstelijke G-TEAM of de G-sporter voor haar/zijn/hun jarenlange inzet, motivatie en bijdrage tot de groei en verdere ontwikkeling in een G-sporttak erkend door Sport Vlaanderen. Het Verbond van de Brugse Sportjournalisten kiest de sportman, -vrouw en -ploeg van het jaar.

De Brugse Sportprijzen vormen telkens weer een feestelijke climax van het voorbije sportjaar. Sinds vorig jaar kiezen we voor de Stadsschouwburg als feestelijke locatie en dat blijkt een geslaagd concept. We huldigen de winnaars op het podium en de sfeervolle drink in de foyer vormt een uitstekend netwerkmoment voor onze vele sportaanbieders en -verenigingen. Zij zijn onze spitsen in de Brugse sportarena, we zetten ze dan ook graag jaarlijks in de kijker. Dat onze Sportraad dit jaar ook kiest voor de uitreiking van een nieuwe trofee – de Trofee voor G-sport – bewijst dat het Brugse sportlandschap zeer divers is en onze werking inclusief.

Winnaars Brugse sporttrofee:

Trofee G-sporter: Kurt Deklerck, rolstoelsnooker en pool

Jeugdtrofee meisjes: Lotte Minnebo, triatlon

Jeugdtrofee jongens: Brent Deklerck, trampoline

Sportvrouw: Els Vandesteene, volleybal / beachvolleybal

Sportman: Louis Naeyaert, triatlon

Sportploeg: Avanti Brugge, basket 

Trofee van Sportverdienste: Thierry De Block, ultraloper

 

 

Nieuws

Opening sociaal woonproject Peterseliestraat

De voormalige militaire site in de Peterseliestraat in het centrum van Brugge werd herbestemd tot een siociaal huisvestingsproject. De site werd volledig opnieuw ingericht met respect voor het bestaande erfgoed. Er werden 28 sociale woningen ondergebracht en 52 appartementen. De tuin staat ook open voor de buurt.

Arbeidsongevallen met dienstwapens tot minimum beperken

Vorig jaar waren er 19 incidenten met dienstwapens bij de federale en lokale politie. Gemiddeld waren er de voorbije 5 jaar 21 arbeidsongevallen waarbij dienstwapens betrokken waren.

Be-Ne cup exergaming

Het gloednieuwe evenement BE-NE Exergaming is een organisatie van de studenten uit de richting Sport en Bewegen van Howest. Exergaming is een discipline waarbij gamen wordt gecombineerd met sporten. Het gaat om een tweedaagse – 18 en 19 maart 2024 – op de site van Sport Vlaanderen, in zowel de Sportscube als op de Sportinnovatiecampus.