Vanaf Hemelvaart elk weekend strandredders in Zeebrugge

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Door de coronacrisis zullen mensen hun vakantie opnieuw meer in eigen land doorbrengen. Om mensen de kans te geven coronaproof te genieten van onze Belgische kust besliste het stadsbestuur om de zwemzone in Zeebrugge terug uit te breiden. Daarnaast zullen er dit jaar al vanaf het Hemelvaartweekend elk weekend strandredders ingezet worden tot de zomerwerking opstart.

Vorig jaar werd de zwemzone in Zeebrugge-bad uitgebreid van 500m naar 750m om landgenoten, en vooral Bruggelingen in het bijzonder, de kans te geven hun zomervakantie in eigen land door te brengen.

De kust geeft mensen altijd een vakantiegevoel. Door het uitgebreide strand is Zeebrugge-bad ideaal om een strandbezoek coronaproof te laten verlopen. Vorig jaar bleek de uitbreiding van de zwemzone een succes. Toeristen en Bruggelingen hadden hierdoor meer plaats om aan het strand en in het water te verpozen. Daarom werd beslist om de grotere zwemzone aan te houden voor de komende jaren.

De laatste jaren konden we ook in de lente al genieten van aangename, soms zelfs zomerse temperaturen. Nu de activiteiten door de coronacrisis beperkt zijn, trekt de kust ook op warme lentedagen extra toeristen. Om Bruggelingen en toeristen ook dan de kans te geven veilig te kunnen genieten, werd beslist om dit jaar al strandredders in te zetten vanaf het Hemelvaartweekend. Concreet zullen een beperkt aantal redders worden ingezet in de volgende weekends:

  • 13 mei t.e.m. 16 mei
  • 22 t.e.m. 24 mei
  • 29 en 30 mei
  • 5 en 6 juni

In deze weekends zal de zwemzone beperkt worden tot 100 meter. Op die manier kan met een minimale bezetting van 5 redders een maximale veiligheid gegarandeerd worden. Vanaf 12 juni t.e.m. 12 september loopt dan de zomerwerking met de maximumcapaciteit.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.