Vanaf Hemelvaart elk weekend strandredders in Zeebrugge

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Door de coronacrisis zullen mensen hun vakantie opnieuw meer in eigen land doorbrengen. Om mensen de kans te geven coronaproof te genieten van onze Belgische kust besliste het stadsbestuur om de zwemzone in Zeebrugge terug uit te breiden. Daarnaast zullen er dit jaar al vanaf het Hemelvaartweekend elk weekend strandredders ingezet worden tot de zomerwerking opstart.

Vorig jaar werd de zwemzone in Zeebrugge-bad uitgebreid van 500m naar 750m om landgenoten, en vooral Bruggelingen in het bijzonder, de kans te geven hun zomervakantie in eigen land door te brengen.

De kust geeft mensen altijd een vakantiegevoel. Door het uitgebreide strand is Zeebrugge-bad ideaal om een strandbezoek coronaproof te laten verlopen. Vorig jaar bleek de uitbreiding van de zwemzone een succes. Toeristen en Bruggelingen hadden hierdoor meer plaats om aan het strand en in het water te verpozen. Daarom werd beslist om de grotere zwemzone aan te houden voor de komende jaren.

De laatste jaren konden we ook in de lente al genieten van aangename, soms zelfs zomerse temperaturen. Nu de activiteiten door de coronacrisis beperkt zijn, trekt de kust ook op warme lentedagen extra toeristen. Om Bruggelingen en toeristen ook dan de kans te geven veilig te kunnen genieten, werd beslist om dit jaar al strandredders in te zetten vanaf het Hemelvaartweekend. Concreet zullen een beperkt aantal redders worden ingezet in de volgende weekends:

  • 13 mei t.e.m. 16 mei
  • 22 t.e.m. 24 mei
  • 29 en 30 mei
  • 5 en 6 juni

In deze weekends zal de zwemzone beperkt worden tot 100 meter. Op die manier kan met een minimale bezetting van 5 redders een maximale veiligheid gegarandeerd worden. Vanaf 12 juni t.e.m. 12 september loopt dan de zomerwerking met de maximumcapaciteit.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.