Vergunning voor nieuw trainingscentrum Cercle Brugge aan Gulden Kamer

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

De bouwvergunning voor een nieuw trainingscentrum voor Cercle Brugge is definitief.
Er kan nu gestart worden met de voorbereidingen voor de constructie van het nieuwe, ultramoderne trainingscomplex.

De bouwwerken zullen in principe volgend seizoen starten en zullen ongeveer 18 maanden duren. 

In een eerste fase zal het complex alle dagelijkse activiteiten huisvesten voor de A-ploeg, de U23 en de administratie van Groen-Zwart. De jeugdwerking blijft op de Jan Breydelsite en zal, gelet op de verhuis van de A-ploeg en de U23, over bijkomende accommodatie kunnen beschikken. In een tweede fase, die gelinkt is aan de toekomstplannen met de Jan Breydelsite, kan ook de jeugdwerking verhuizen naar de Gulden Kamer. 

De realisatie van het trainingscentrum voor Cercle Brugge op de Gulden Kamer is een cruciaal puzzelstuk in de Brugse stadiondossier(s). De bouw van het stadionproject van Club Brugge op de Olympiasite impliceert dat er een volwaardige oplossing moet zijn voor het oefencomplex van Cercle Brugge. Die komt er nu op de Gulden Kamer. Naast het verwerven van de gronden in 2020 investeert de Stad 3 miljoen euro in het project. Het moderne trainingscomplex met vijf hybride en kunstgrasvelden zal een boost geven aan de sportieve ontwikkeling van de Vereniging. Niet alleen het eerste elftal, maar ook de jeugdploegen van Cercle zullen hierdoor professioneler omkaderd worden. Daarnaast vond ik het als schepen van Sport belangrijk dat het project ook kansen biedt
voor de aanwezige sportverenigingen op de site. Recent werd de aanleg van een nieuw kunstgrasveld op de Gulden Kamer al aangekondigd, maar ook voor frisbee en slagsporten zal sportpark de Gulden Kamer de komende jaren nog verder ontwikkeld worden.

Nieuws

Deze zomer terug zwemmen in de Brugse reien

Op 29 juni 2024 is de zwemzone aan de Coupure opnieuw open. Liefhebbers van openwaterzwemmen kunnen er terecht tot en met zondag 1 september voor een frisse duik in onze Brugse Reien. Een unieke belevenis! De zwemzone bevindt zich aan de Coupure, met ingang aan de Predikherenrei. Zwemmen kan elke dag van 13.00 tot 20.00 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Zwemmen is er gratis.

 

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.