Verlenging contracten sportmanifestaties

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Stad Brugge bekrachtigt haar ambities als wielerstad. Ze verlengt haar overeenkomsten voor de wielerwedstrijden Brugge-De Panne en de Elfstedenronde. Ook de Brugse marathon blijft minstens tot 2025 op de internationale loopkalender.

Het WK Wielrennen is net gepasseerd in Brugge, de start van de Ronde van Vlaanderen komt in 2023 terug. De Stad verlengt nu ook de samenwerkingen met KVC De Panne Sportief en met Golazo Sports voor respectievelijk de Classic Brugge - De Panne voor mannen en vrouwen, de Elfstedenronde en de Great Bruges Marathon.

Met beide partners hadden we een overeenkomst van vijf jaar die in 2022 afloopt. Toen we die samenwerkingen evalueerden, stelden we vast dat deze evenementen een mooie meerwaarde vormen voor Brugge. De Classic Brugge - De Panne heeft zichzelf de voorbije vier jaren heruitgevonden. De mannenkoers kreeg een andere plaats op de voorjaarskalender en kent nu een specifiek karakter en gezicht. De vrouwenkoers, eveneens op World Tourniveau, is een van de grootste wedstrijden voor vrouwen in ons land, die eveneens spektakel oplevert in de Moeren. We verlengen die samenwerking daarom tot en met 2026.

Met Golazo Sports worden de Elfstedenronde en de Great Bruges Marathon verder gezet. 

 Het Brugse stadsbestuur onderstreept zo haar ambities voor sport. Het is ook een middel om onze stad nationaal en internationaal in beeld te brengen. We herinneren ons nog de fantastische Brugge-beelden tijdens het WK Wielrennen, die de wereld rondgingen. Ook Brugge- De Panne en de Elfstedenronde komen live op tv, in België maar ook daarbuiten. Da’s een enorme kans, zeker na corona.

In de overeenkomsten werden daarnaast ook enkele kleinere aanpassingen doorgevoerd. We namen op dat de organisatoren nauwer betrokken worden in de bewonerscommunicatie voor deze evenementen. We doen daar zelf inspanningen voor, maar zien dat als een gedeelde verantwoordelijkheid. Daarnaast willen we ook de jeugd betrekken bij het wielrennen, met een initiatie na de start van de heren bij Brugge- De Panne. Bij de Elfstedenronde voorzien we meet-and-greets voor enkele jongere wielerfans met de winnaar. We willen dus alle Bruggelingen verder warm maken om zelf van de fiets en de wielersport te genieten in eigen stad.

Nieuws

Deze zomer terug zwemmen in de Brugse reien

Op 29 juni 2024 is de zwemzone aan de Coupure opnieuw open. Liefhebbers van openwaterzwemmen kunnen er terecht tot en met zondag 1 september voor een frisse duik in onze Brugse Reien. Een unieke belevenis! De zwemzone bevindt zich aan de Coupure, met ingang aan de Predikherenrei. Zwemmen kan elke dag van 13.00 tot 20.00 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Zwemmen is er gratis.

 

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.