Verlenging contracten sportmanifestaties

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Stad Brugge bekrachtigt haar ambities als wielerstad. Ze verlengt haar overeenkomsten voor de wielerwedstrijden Brugge-De Panne en de Elfstedenronde. Ook de Brugse marathon blijft minstens tot 2025 op de internationale loopkalender.

Het WK Wielrennen is net gepasseerd in Brugge, de start van de Ronde van Vlaanderen komt in 2023 terug. De Stad verlengt nu ook de samenwerkingen met KVC De Panne Sportief en met Golazo Sports voor respectievelijk de Classic Brugge - De Panne voor mannen en vrouwen, de Elfstedenronde en de Great Bruges Marathon.

Met beide partners hadden we een overeenkomst van vijf jaar die in 2022 afloopt. Toen we die samenwerkingen evalueerden, stelden we vast dat deze evenementen een mooie meerwaarde vormen voor Brugge. De Classic Brugge - De Panne heeft zichzelf de voorbije vier jaren heruitgevonden. De mannenkoers kreeg een andere plaats op de voorjaarskalender en kent nu een specifiek karakter en gezicht. De vrouwenkoers, eveneens op World Tourniveau, is een van de grootste wedstrijden voor vrouwen in ons land, die eveneens spektakel oplevert in de Moeren. We verlengen die samenwerking daarom tot en met 2026.

Met Golazo Sports worden de Elfstedenronde en de Great Bruges Marathon verder gezet. 

 Het Brugse stadsbestuur onderstreept zo haar ambities voor sport. Het is ook een middel om onze stad nationaal en internationaal in beeld te brengen. We herinneren ons nog de fantastische Brugge-beelden tijdens het WK Wielrennen, die de wereld rondgingen. Ook Brugge- De Panne en de Elfstedenronde komen live op tv, in België maar ook daarbuiten. Da’s een enorme kans, zeker na corona.

In de overeenkomsten werden daarnaast ook enkele kleinere aanpassingen doorgevoerd. We namen op dat de organisatoren nauwer betrokken worden in de bewonerscommunicatie voor deze evenementen. We doen daar zelf inspanningen voor, maar zien dat als een gedeelde verantwoordelijkheid. Daarnaast willen we ook de jeugd betrekken bij het wielrennen, met een initiatie na de start van de heren bij Brugge- De Panne. Bij de Elfstedenronde voorzien we meet-and-greets voor enkele jongere wielerfans met de winnaar. We willen dus alle Bruggelingen verder warm maken om zelf van de fiets en de wielersport te genieten in eigen stad.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.