Vlaggen maken van de Ronde een feest

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Een feestelijke stad is een stad met vlaggen! Dat is al eeuwen zo en Stad Brugge wil die traditie op hedendaagse wijze voortzetten. De start van de Ronde van Vlaanderen op zondag 2 april in Brugge wordt een echt volksfeest. In dat kader koopt de Stad verschillende formaten vlaggen aan. Op die vlaggen zal het campagnebeeld ‘Brugge maakt de Ronde’ te zien zijn.

Op de Markt waar de start plaatsvindt en op ’t Zand waar het wielerdorp wordt opgebouwd, zullen 16 vlaggen hangen in het formaat 3 op 3 meter. Op de Burg zullen 5 vlaggen te zien zijn in het formaat 2 op 2 meter. Naast deze grote vlaggen, zullen op andere locaties in de stad nog 90 vlaggen hangen van 1,5 op 2 meter.

Daarnaast koopt de Stad ook 1.500 Brugse vlaggen van 1,5 op 2 meter aan. Deze vlaggen worden binnenkort bezorgd aan inwoners, bedrijven, scholen … langs het parcours.

Onze campagneslogan ‘Brugge maakt de Ronde’ zal overal te zien zijn. We doen een warme oproep aan Bruggelingen die langs het parcours wonen om in de periode net voor en op de dag van de Ronde de vlag uit te hangen aan de gevel, uit het raam of in de hand en op die manier te tonen hoe trots we zijn op dit wereldvermaarde evenement in onze stad. 

Nieuws

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak. 

Uitreiking Brugse sportprijzen

De Brugse sportprijzen vormen het orgelpunt van het Brugse sportjaar. Verschillende sporters krijgen een trofee of medaille voor hun indrukwekkende prestaties van het voorbije kalenderjaar 2023. Eén sporter of sportclub wordt ook bekroond met de Trofee van Sportverdienste, omwille van een bijzondere jarenlange sportcarrière.