Vlaggen maken van de Ronde een feest

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Een feestelijke stad is een stad met vlaggen! Dat is al eeuwen zo en Stad Brugge wil die traditie op hedendaagse wijze voortzetten. De start van de Ronde van Vlaanderen op zondag 2 april in Brugge wordt een echt volksfeest. In dat kader koopt de Stad verschillende formaten vlaggen aan. Op die vlaggen zal het campagnebeeld ‘Brugge maakt de Ronde’ te zien zijn.

Op de Markt waar de start plaatsvindt en op ’t Zand waar het wielerdorp wordt opgebouwd, zullen 16 vlaggen hangen in het formaat 3 op 3 meter. Op de Burg zullen 5 vlaggen te zien zijn in het formaat 2 op 2 meter. Naast deze grote vlaggen, zullen op andere locaties in de stad nog 90 vlaggen hangen van 1,5 op 2 meter.

Daarnaast koopt de Stad ook 1.500 Brugse vlaggen van 1,5 op 2 meter aan. Deze vlaggen worden binnenkort bezorgd aan inwoners, bedrijven, scholen … langs het parcours.

Onze campagneslogan ‘Brugge maakt de Ronde’ zal overal te zien zijn. We doen een warme oproep aan Bruggelingen die langs het parcours wonen om in de periode net voor en op de dag van de Ronde de vlag uit te hangen aan de gevel, uit het raam of in de hand en op die manier te tonen hoe trots we zijn op dit wereldvermaarde evenement in onze stad. 

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.