wellness op basis van bieringrediënten

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Tot enkele jaren geleden was in de Hoedenmakersstraat het voormalige kantorencomplex en verdeelcentrum van Bpost gevestigd. Nadat Bpost de locatie verliet werd de site omgevormd tot een woonproject.  Enkel de imposante kelderruimte van het complex kreeg toen nog geen invulling. Daar komt nu verandering in! Het College verleende de vergunning aan een Belgische onderneming Bath & Barley om hier een uniek concept uit te baten.  De onderneming heeft op vandaag in Brussel een vestiging en wil het concept ook in Brugge op de markt brengen.

De kelder zelf is nog authentiek en bewaard.  De gebouwen zijn al te zien op de kaart van Marcus Gerards (1562).  Deze tekent aan de Augustijnenrei, samen met nummer 18, twee dwarspanden met schermgevel. In de 16de - 17de eeuw bewoond door leden van de Spaanse koopliedennatie.  De kelder zelf dateert dus uit deze periode.

Met een aantal beperkte ingrepen, die respect hebben voor de waardevolle kelder, zullen er 4 ruimtes worden ingericht waar je zult kunnen genieten van een unieke ervaring.  Binnenin wordt de compartimentering in opbouw voorzien waardoor deze ingreep reversibel is en er dus teruggegaan kan worden naar de oorspronkelijke toestand.  De leidingen in de vloer worden ook in opbouw voorzien.  De ruimtes zullen door 2 of 4 personen gebruikt kunnen worden. 

Het wellnesscomplex zal bereikbaar zijn via een nieuwe deuropening in de gevel aan de Hoedenmakersstraat.  Hiervoor wordt 1 van de ramen omgevormd tot een deur. De uitbating zelf is een bijzonder concept dat nog niet bestaat in Brugge en bij uitbreiding in Vlaanderen.

Bath en Barley is een high end wellness concept dat baden op basis van de ingrediënten van bier aanbiedt.  De klanten huren hierbij een volledige ruimte af voor een sessie van 1 of 1,5 uur.  De ruimtes worden in een roterend systeem aangeboden.

Bath en barley biedt zijn klanten bij hun wellness sessie de mogelijkheid om zelf een biertje te tappen vanuit het bad en biedt daarnaast proefassortimenten aan die de Belgische biercultuur in de verf zetten.  Het is niet mogelijk om alcoholische dranken te nuttigen zonder reservatie in de spa.  Er worden ook geen maaltijden aangeboden. 

Er zullen maar een beperkt aantal bezoekers gelijktijdig ontvangen kunnen waardoor het om een functie gaat waarbij geen overlast of hinder wordt verwacht voor de omgeving.  Naast een aantal (micro)brouwerijen en een biermuseum zal je dus binnenkort in Brugge nog een extra facet van de Belgische Biercultuur kunnen ontdekken.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.