wellness op basis van bieringrediënten

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Tot enkele jaren geleden was in de Hoedenmakersstraat het voormalige kantorencomplex en verdeelcentrum van Bpost gevestigd. Nadat Bpost de locatie verliet werd de site omgevormd tot een woonproject.  Enkel de imposante kelderruimte van het complex kreeg toen nog geen invulling. Daar komt nu verandering in! Het College verleende de vergunning aan een Belgische onderneming Bath & Barley om hier een uniek concept uit te baten.  De onderneming heeft op vandaag in Brussel een vestiging en wil het concept ook in Brugge op de markt brengen.

De kelder zelf is nog authentiek en bewaard.  De gebouwen zijn al te zien op de kaart van Marcus Gerards (1562).  Deze tekent aan de Augustijnenrei, samen met nummer 18, twee dwarspanden met schermgevel. In de 16de - 17de eeuw bewoond door leden van de Spaanse koopliedennatie.  De kelder zelf dateert dus uit deze periode.

Met een aantal beperkte ingrepen, die respect hebben voor de waardevolle kelder, zullen er 4 ruimtes worden ingericht waar je zult kunnen genieten van een unieke ervaring.  Binnenin wordt de compartimentering in opbouw voorzien waardoor deze ingreep reversibel is en er dus teruggegaan kan worden naar de oorspronkelijke toestand.  De leidingen in de vloer worden ook in opbouw voorzien.  De ruimtes zullen door 2 of 4 personen gebruikt kunnen worden. 

Het wellnesscomplex zal bereikbaar zijn via een nieuwe deuropening in de gevel aan de Hoedenmakersstraat.  Hiervoor wordt 1 van de ramen omgevormd tot een deur. De uitbating zelf is een bijzonder concept dat nog niet bestaat in Brugge en bij uitbreiding in Vlaanderen.

Bath en Barley is een high end wellness concept dat baden op basis van de ingrediënten van bier aanbiedt.  De klanten huren hierbij een volledige ruimte af voor een sessie van 1 of 1,5 uur.  De ruimtes worden in een roterend systeem aangeboden.

Bath en barley biedt zijn klanten bij hun wellness sessie de mogelijkheid om zelf een biertje te tappen vanuit het bad en biedt daarnaast proefassortimenten aan die de Belgische biercultuur in de verf zetten.  Het is niet mogelijk om alcoholische dranken te nuttigen zonder reservatie in de spa.  Er worden ook geen maaltijden aangeboden. 

Er zullen maar een beperkt aantal bezoekers gelijktijdig ontvangen kunnen waardoor het om een functie gaat waarbij geen overlast of hinder wordt verwacht voor de omgeving.  Naast een aantal (micro)brouwerijen en een biermuseum zal je dus binnenkort in Brugge nog een extra facet van de Belgische Biercultuur kunnen ontdekken.

Nieuws

Waterwijs Brugge

Brugge wordt Waterwijs. De naam verwijst naar een grootschalig Europees project, dat maximaal inzet op slim beheer van water en een betere waterkwaliteit voor de reien. Zo kan de Stad het hele jaar door optimaal voor het groen zorgen, ook in periodes van langere droogte. Waterwijs maakt deel uit van het klimaatadaptatieplan en wil van Brugge een klimaatrobuuste stad helpen maken. De reien spelen een sleutelrol in het verhaal. Brugge en de projectpartners krijgen zo’n zes miljoen euro steun van European Urban Initiative (EUI) voor de uitvoering.

 

Unieke pluktuin aan de Peter Benoitlaan te Sint-Andries

De groenzone aan de hoek van de Peter Benoitlaan en Ter Lindenhof is onlangs volledig heringericht. Het gebied, dat eerder weinig invulling had, kreeg een frisse en duurzame make-over met fruitbomen, een pluktuin en nieuwe recreatieve voorzieningen voor de buurt.

 

Beleidsprogramma Stad Brugge: 2025 - 2030 'Terug naar de basis. Verzorgd groen en schone straten.'

Vandaag stelde ik samen met mijn collega's het beleidsprogramma 2025-2030 voor onze stad voor 📅.
Het is voor mij het resultaat van veel gesprekken in de wijken, met medewerkers, onderzoek en gecijfer 📊. De Bruggeling wil een propere wijk: goed onderhouden, onkruidvrije plantvakken en een nette straat 🌳🚶‍♂️.
Samen met mijn team gaan we terug naar de basis. Ik stroop graag de mouwen op 💪 voor wijken met verzorgd groen 🌿 en schone straten 🚮. Parken en pleinen worden levendige plekken voor alle generaties 👨‍👩‍👧‍👦.
🔧