West-Vlaams kampioenschap surplacen

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Nog minder dan vijf maanden en het WK Wielrennen landt in Brugge. Van 19 tot en met 22 september 2021 vindt tussen Knokke-Heist en Brugge het WK tijdrijden plaats, gespreid over vier dagen en zes wedstrijden.

De Stad ziet dit als een unieke gelegenheid om het wielrennen te promoten en zijn reputatie als fietsstad te bestendigen. Daarom werd beslist om een oproep te doen naar Brugse verenigingen om zo lokale initiatieven in het leven te roepen met een link naar het WK Wielrennen of de honderdste verjaardag ervan.

Daaruit is onder meer het idee ontsproten om een West-Vlaams kampioenschap Surplacen voor jongeren tot 14 jaar te organiseren. Deze allereerste editie vindt plaats op zaterdag 15 mei tussen 11u en 16u op de Markt van Brugge.

Het kampioenschap staat open voor meisjes en jongens tot 14 jaar. Elke deelnemer legt individueel een afstand af van 5 meter in een zo lang mogelijke tijd. Deelnemers worden ingedeeld in vier categorieën volgens leeftijd. De deelnemer die de langste tijd rijdt over een afstand van 5 meter in zijn categorie, wordt tot West-Vlaams kampioen uitgeroepen. Per leeftijdscategorie wordt een fiets op maat voorzien voor jongens en meisjes door de Fietsbieb.

Dit jeugdkampioenschap is een initiatief en organisatie van Fietsbieb West-Vlaanderen met de steun van de Stad Brugge. De Fietsbieb is een initiatief van beweging.net en bestaat momenteel in 26 gemeenten in West-Vlaanderen.

Meer informatie en inschrijven via www.kampioenschapsurplacen.be

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.