West-Vlaams kampioenschap surplacen

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Nog minder dan vijf maanden en het WK Wielrennen landt in Brugge. Van 19 tot en met 22 september 2021 vindt tussen Knokke-Heist en Brugge het WK tijdrijden plaats, gespreid over vier dagen en zes wedstrijden.

De Stad ziet dit als een unieke gelegenheid om het wielrennen te promoten en zijn reputatie als fietsstad te bestendigen. Daarom werd beslist om een oproep te doen naar Brugse verenigingen om zo lokale initiatieven in het leven te roepen met een link naar het WK Wielrennen of de honderdste verjaardag ervan.

Daaruit is onder meer het idee ontsproten om een West-Vlaams kampioenschap Surplacen voor jongeren tot 14 jaar te organiseren. Deze allereerste editie vindt plaats op zaterdag 15 mei tussen 11u en 16u op de Markt van Brugge.

Het kampioenschap staat open voor meisjes en jongens tot 14 jaar. Elke deelnemer legt individueel een afstand af van 5 meter in een zo lang mogelijke tijd. Deelnemers worden ingedeeld in vier categorieën volgens leeftijd. De deelnemer die de langste tijd rijdt over een afstand van 5 meter in zijn categorie, wordt tot West-Vlaams kampioen uitgeroepen. Per leeftijdscategorie wordt een fiets op maat voorzien voor jongens en meisjes door de Fietsbieb.

Dit jeugdkampioenschap is een initiatief en organisatie van Fietsbieb West-Vlaanderen met de steun van de Stad Brugge. De Fietsbieb is een initiatief van beweging.net en bestaat momenteel in 26 gemeenten in West-Vlaanderen.

Meer informatie en inschrijven via www.kampioenschapsurplacen.be

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.