WK-toertocht

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Op zondag 15 augustus organiseert ‘De Goezeput Cycling Team’ in samenwerking met de Stad een tocht waarbij ook op een groot deel van het WK-parcours wordt gefietst.

Er kan gekozen worden tussen een toertocht van 60 km of 100 km met bevoorrading na respectievelijk 30 km en 60 km. Het gaat hier om een uniek concept. Er wordt langs de Haven immers ook een WK-Strava-segment gecreëerd met tijdsregistratie en het parcours zal voorzien worden van seingevers om de veiligheid te garanderen.

Daarnaast is er een passage langs WK-dorp Damme en is er voor de geïnteresseerden ook de mogelijkheid om een bijkomende lus te maken naar ’t Zand, waar op dat moment de WK-Roadshow (www.flanders2021.com/nl/roadshow) bezig is. Een tussenstop waarbij je letterlijk over de finish van het echte WK kan rijden en je kan ondergedompeld worden in de wondere wereld van het WK wielrennen.

Start en aankomst van de WK-toertocht liggen aan de Sint-Pietersplas aan de Blankenbergse Dijk, waar ook randanimatie voorzien is.

Als extra wordt elke fiets uitgerust met een WK-zadelpensticker en na aankomst klimt iedere deelnemer op het podium voor een WK-foto.

Voor de Stad heeft de organisatie hier perfect ingespeeld op de combinatie tussen WK wielrennen, sport en plezier. Vandaar dat de wielerclub ook kon rekenen op een impulssubsidie van 2.500 euro van de Stad.”

 Meer info en inschrijven via www.brugge.be/wk-toertocht Inschrijven kan ook nog de dag zelf vanaf 7u30.

 

 

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.