WK-toertocht

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Op zondag 15 augustus organiseert ‘De Goezeput Cycling Team’ in samenwerking met de Stad een tocht waarbij ook op een groot deel van het WK-parcours wordt gefietst.

Er kan gekozen worden tussen een toertocht van 60 km of 100 km met bevoorrading na respectievelijk 30 km en 60 km. Het gaat hier om een uniek concept. Er wordt langs de Haven immers ook een WK-Strava-segment gecreëerd met tijdsregistratie en het parcours zal voorzien worden van seingevers om de veiligheid te garanderen.

Daarnaast is er een passage langs WK-dorp Damme en is er voor de geïnteresseerden ook de mogelijkheid om een bijkomende lus te maken naar ’t Zand, waar op dat moment de WK-Roadshow (www.flanders2021.com/nl/roadshow) bezig is. Een tussenstop waarbij je letterlijk over de finish van het echte WK kan rijden en je kan ondergedompeld worden in de wondere wereld van het WK wielrennen.

Start en aankomst van de WK-toertocht liggen aan de Sint-Pietersplas aan de Blankenbergse Dijk, waar ook randanimatie voorzien is.

Als extra wordt elke fiets uitgerust met een WK-zadelpensticker en na aankomst klimt iedere deelnemer op het podium voor een WK-foto.

Voor de Stad heeft de organisatie hier perfect ingespeeld op de combinatie tussen WK wielrennen, sport en plezier. Vandaar dat de wielerclub ook kon rekenen op een impulssubsidie van 2.500 euro van de Stad.”

 Meer info en inschrijven via www.brugge.be/wk-toertocht Inschrijven kan ook nog de dag zelf vanaf 7u30.

 

 

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.