WK wieleroutfit

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

De stad pakt uit met een unieke wieleroutfit in het WK-thema. Het gaat om een mooi ontwerp in kwaliteitsvol materiaal, waarvan er slechts een beperkt aantal verkocht zullen worden.

Het WK is een uniek evenement. Daarom grijpen wij deze gelegenheid aan om de Bruggeling letterlijk te laten voelen hoe het is om als deelnemer door de stad te fietsen. De outfit is donkerblauw, met een subtiele kleurspeling en een wit Brugge-logo dat het truitje met korte mouwen kenmerkt. Niet te vergeten is de regenboogband aan de rechtermouw. De korte broek met zeem is dan weer egaal blauw. Een perfecte match om het WK wielrennen te huldigen.

Stad Brugge en Santini, een Italiaanse fabrikant van wielerkledij die ook de officiële merchandising partner van de UCI is, slaan de handen in elkaar voor deze ‘limited edition’ wieleroutfit die zowel Stad Brugge als het WK verenigt.

Er zijn precies vijfhonderd wieleroutfits voor hem én voor haar in verschillende maten te verkrijgen. Omwille van duurzaamheid wordt er enkel gewerkt met een vooruitbestelling tot de voorraad is uitverkocht. Het is mogelijk een vooruitbestelling te plaatsen via de Museumshop.

De WK-wieleroutfits zijn verkrijgbaar via:

Museumshop Arentshof, Dijver 12, 8000 Brugge

Openingsuren: elke dag van 09.15 tot 18.00 uur, behalve op maandag

 Online bestellen: https://www.museabrugge.be/bezoek-onze-musea/museumshops/bestelformulier-museumshop

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.