WK You.Fo op 30 juni in Brugge

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Op zondag 30 juni 2024 wordt 't Zand in Brugge het décor voor het Wereldkampioenschap YOU.FO, een spectaculaire nieuwe sport. Er zullen teams van over de hele wereld afreizen om deel te nemen aan het Open WK YOU.FO én jong en oud zullen kunnen kennis maken met allerlei nieuwe (wellicht toekomstige Olympische) sporten. 

YOU.FO is een spectaculaire, innovatieve en dynamische sport. Het is een spel waarbij je een aerodynamische ring moet werpen en vangen met futuristische werpstokken. Het doel is om de ring te vangen in de ‘end zone’ van de tegenstander. In tegenstelling tot andere sporten, speel je bij YOU.FO eigenlijk altijd door en bestaan er geen uitlijnen. Mocht de ring niet worden gevangen, dan mag iedereen (medespelers of tegenstanders) deze 'claimen' en vervolgens doorgaan met het spel. Hierdoor ligt het spel nooit stil en is het leuk en dynamisch om te spelen en te kijken. Het spel wordt 3 tegen 3 gespeeld, waarbij ieder team mag door wisselen. Het Nederlands Olympisch Comité omschreef YOU.FO als: "Sport met wereldwijde potentie tot sportparticipatie." Het idee is ontstaan vanuit de gedachte van het werpen van een hondenring met een houten stok, maar ondertussen (een decennium later) is het zoveel meer dan dat. 

Open WK in juni 2024

Een Open WK betekent dat meerdere teams per land kunnen deelnemen, waardoor er ook ruimte is voor jongere deelnemers. Wie 14 jaar of ouder is, kan deel uitmaken van een YOU.FO team.

We werken graag samen met de wereldwijde federatie YOU.FO voor de organisatie van het Open WK YOU.FO in onze stad. Deze snelgroeiende en award-winnende innovatieve sport wordt al in meer dan 35 landen wereldwijd gespeeld. Teams en spelers vanuit o.a. Japan, USA, Korea, Australië, Canada, Ierland, etc. zullen dat weekend afreizen naar Brugge, én er worden ook heel wat teams verwacht uit België en Nederland. Deze organisatie bevestigt op die manier onze reputatie op het vlak van grote, internationale sportwedstrijden. Dit sportieve evenement vindt plaats pal in het centrum van de stad, en zal dus heel wat nieuwsgierige sportliefhebbers lokken. Het WK zal gratis toegankelijk zijn, én bovendien zullen op ’t Zand ook de ‘Future Olympics Sports’ plaatsvinden, waarbij jong en oud kennis kunnen maken met de Olympische Sporten van de toekomst. We kijken dus erg uit naar dit vernieuwende, maar zeer toegankelijke en spectaculaire sportieve evenement in Brugge.

Voor en na traject

De inschrijvingen voor het WK YOU.FO lopen volop. Wie interesse heeft om de sport te leren kennen, kan bij de organisatoren terecht. Er worden initiaties geven, op scholen, tijdens sportdagen, maar ook op aanvraag. Mocht je van uitdagingen houden en mocht je talent voor YOU.FO hebben, dan kun je nog tot 1 mei 2024 met je team inschrijven voor het WK. 

De olympische sporten van de toekomst komen naar Brugge 

In 2024 vinden de Olympische Spelen plaats in Parijs. Tijdens de Spelen van Parijs zijn enkele nieuwe sporten toegelaten, waaronder breakdancen, sportklimmen, golfsurfen en skateboarden. Bovendien werd bekend gemaakt dat tijdens de Spelen van 2028 in Los Angeles (USA) nieuwe sporten worden toegevoegd als ‘flag football’ en ‘lacrosse’. Zo gaan ook de Olympische Spelen met hun tijd mee.

Op zondag 30 juni 2024 kunnen jong en oud gratis kennis maken met een aantal van die nieuwe sporten die met grote kans in de toekomst Olympisch zullen worden. Denk naast YOU.FO ook bijvoorbeeld aan ‘Street Racket, Roundnet, Crossnet, KanJam of Kin-Ball. Brugge wordt op 30 juni 2024 dé innovatieve sportstad bij uitstek.’  

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.