WK You.Fo op 30 juni in Brugge

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Op zondag 30 juni 2024 wordt 't Zand in Brugge het décor voor het Wereldkampioenschap YOU.FO, een spectaculaire nieuwe sport. Er zullen teams van over de hele wereld afreizen om deel te nemen aan het Open WK YOU.FO én jong en oud zullen kunnen kennis maken met allerlei nieuwe (wellicht toekomstige Olympische) sporten. 

YOU.FO is een spectaculaire, innovatieve en dynamische sport. Het is een spel waarbij je een aerodynamische ring moet werpen en vangen met futuristische werpstokken. Het doel is om de ring te vangen in de ‘end zone’ van de tegenstander. In tegenstelling tot andere sporten, speel je bij YOU.FO eigenlijk altijd door en bestaan er geen uitlijnen. Mocht de ring niet worden gevangen, dan mag iedereen (medespelers of tegenstanders) deze 'claimen' en vervolgens doorgaan met het spel. Hierdoor ligt het spel nooit stil en is het leuk en dynamisch om te spelen en te kijken. Het spel wordt 3 tegen 3 gespeeld, waarbij ieder team mag door wisselen. Het Nederlands Olympisch Comité omschreef YOU.FO als: "Sport met wereldwijde potentie tot sportparticipatie." Het idee is ontstaan vanuit de gedachte van het werpen van een hondenring met een houten stok, maar ondertussen (een decennium later) is het zoveel meer dan dat. 

Open WK in juni 2024

Een Open WK betekent dat meerdere teams per land kunnen deelnemen, waardoor er ook ruimte is voor jongere deelnemers. Wie 14 jaar of ouder is, kan deel uitmaken van een YOU.FO team.

We werken graag samen met de wereldwijde federatie YOU.FO voor de organisatie van het Open WK YOU.FO in onze stad. Deze snelgroeiende en award-winnende innovatieve sport wordt al in meer dan 35 landen wereldwijd gespeeld. Teams en spelers vanuit o.a. Japan, USA, Korea, Australië, Canada, Ierland, etc. zullen dat weekend afreizen naar Brugge, én er worden ook heel wat teams verwacht uit België en Nederland. Deze organisatie bevestigt op die manier onze reputatie op het vlak van grote, internationale sportwedstrijden. Dit sportieve evenement vindt plaats pal in het centrum van de stad, en zal dus heel wat nieuwsgierige sportliefhebbers lokken. Het WK zal gratis toegankelijk zijn, én bovendien zullen op ’t Zand ook de ‘Future Olympics Sports’ plaatsvinden, waarbij jong en oud kennis kunnen maken met de Olympische Sporten van de toekomst. We kijken dus erg uit naar dit vernieuwende, maar zeer toegankelijke en spectaculaire sportieve evenement in Brugge.

Voor en na traject

De inschrijvingen voor het WK YOU.FO lopen volop. Wie interesse heeft om de sport te leren kennen, kan bij de organisatoren terecht. Er worden initiaties geven, op scholen, tijdens sportdagen, maar ook op aanvraag. Mocht je van uitdagingen houden en mocht je talent voor YOU.FO hebben, dan kun je nog tot 1 mei 2024 met je team inschrijven voor het WK. 

De olympische sporten van de toekomst komen naar Brugge 

In 2024 vinden de Olympische Spelen plaats in Parijs. Tijdens de Spelen van Parijs zijn enkele nieuwe sporten toegelaten, waaronder breakdancen, sportklimmen, golfsurfen en skateboarden. Bovendien werd bekend gemaakt dat tijdens de Spelen van 2028 in Los Angeles (USA) nieuwe sporten worden toegevoegd als ‘flag football’ en ‘lacrosse’. Zo gaan ook de Olympische Spelen met hun tijd mee.

Op zondag 30 juni 2024 kunnen jong en oud gratis kennis maken met een aantal van die nieuwe sporten die met grote kans in de toekomst Olympisch zullen worden. Denk naast YOU.FO ook bijvoorbeeld aan ‘Street Racket, Roundnet, Crossnet, KanJam of Kin-Ball. Brugge wordt op 30 juni 2024 dé innovatieve sportstad bij uitstek.’  

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.