Zomerzwemmen in Coupure was een succes!

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

De  5de editie van het zomerzwemmen in de Brugse binnenstad was een succes. Met zo’n 9 à 10.000 bezoekers die de weg naar het zwemponton vonden, is het Coupurezwemmen intussen een vaste waarde in het Brugse zomersportaanbod.

Schitterend weer, een volledig uitgerust zwemponton, proper zwemwater en een historisch kader. alle ingrediënten waren aanwezig voor een topeditie. In totaal mochten we niet minder dan 9.000 à 10.000 bezoekers ontvangen, dat is één derde meer dan in 2019 – onze vorige topeditie.

Na twee corona-jaren knoopt het initiatief dus aan met een recordopkomst. In tegenstelling tot vorige jaren waren er deze keer geen beperkingen voor wat betreft het maximum aantal bezoekers en de duur van het verblijf op het ponton. Een bezoek aan het zwemponton duurde gemiddeld 2 uur. Dit toont aan dat het niet alleen een populaire zwemplaats is, maar ook gewoon een leuke plek om te vertoeven. Er werden geen noemenswaardige incidenten gemeld en ook vanuit de buurt kregen we enkel positieve signalen. 

De zwemzone was dagelijks vrij toegankelijk tussen 13.00u en 20.00u. De organisatie kreeg heel wat vaste bezoekers over de vloer en heel wat kinderen van Brugse jeugd- en sportkampen kwamen een verfrissende duik nemen. De Coupure blijkt ook steeds vaker een populaire activiteit bij toeristen.

Voor het eerst werden ook enkele kleinschalige evenementen georganiseerd. Zo werden initiatieven als “the big jump” en een initiatie stand up paddle zeer gesmaakt door de bezoekers. In die mate zelf dat we meer en meer vragen krijgen om de Brugse waterlopen open te stellen voor kajakken en suppen.

Het zwemponton werd intussen afgebroken en de betrokken stadsdiensten kijken alweer vooruit.  We zullen onderzoeken hoe we het aanbod nog kunnen verbeteren, maar ook financieel duurzamer kunnen maken. Maar door de toenemende populariteit spreek het voor zich dat  we het recreatief openwaterzwemmen in onze binnenstad ook volgende zomer willen blijven aanbieden.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.