Zwembaden bereiden zich voor op heropening

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

De drie Brugse publieke zwembaden kijken uit naar een heropstart en gaan tegemoetkomen aan hun vaste klanten. De geldigheidsdatum van de lopende abonnementen en beurtenkaarten in de Brugse zwembaden wordt verlengd met de duur van de sluiting door corona.

Op vrijdag 13 maart sloten de drie openbare zwembaden hun deuren en er is voorlopig nog geen zicht op een eventuele heropening. Het zwemwater wordt dan wel zeer strikt ontsmet waardoor virussen geen kans maken; het is vooral de omgeving van de kleedkamers die een knelpunt vormt om gebruik te kunnen toestaan. In afwachting van een heropening werden in de zwembaden diverse werken uitgevoerd en werd ook nagedacht over de heropstart.

De zwembaden in Brugge lokken op jaarbasis vele tienduizenden bezoekers. We vinden het dan ook belangrijk om in deze moeilijke periode een stand van zaken te geven, zodat de vele zwemmers wat meer duidelijkheid krijgen over de werking van de baden. Er is eerst en vooral consensus om in alle drie de baden de zwemabonnementen te verlengen voor de duur van deze coronacrisis. Ik kan ook meegeven dat er in de drie zwembaden gewerkt is om de jaarlijkse sluiting voor onderhoud, die later op het jaar gepland was, op te schuiven of zelfs volledig te schrappen. 

Jan Guilini en Interbad

Het personeel van Interbad en Jan Guilini, de baden die worden geëxploiteerd door Farys, bleef aan het werk: de jaarlijkse grote kuis werd vervroegd, schilderwerken uitgevoerd en ook de personeelsruimte van Interbad werd intussen grondig aangepakt.

Bij heropening van Interbad worden ook de publieke openingsuren verruimd. Het zwembad opent dan haar deuren terug op zaterdagmorgen van 7-12 u en ook op woensdag tussen 16u -18.45u zal er gezwommen kunnen worden. Het publiek zal op weekbasis dus 8 uur meer kunnen zwemmen. Met deze verruiming spelen de besturen van Brugge en Damme in op de vraag van het publiek: zaterdagmorgen en woensdagmiddag zijn immers populaire momenten om met het gezin te zwemmen.

Deze verruiming komt er doordat de zwemschool Swimcool haar zwemuren op zaterdagmorgen en woensdagmiddag verplaatst van Interbad naar het zwembad KTA. Op die manier behouden kinderen enerzijds de kans op een goeie en kwaliteitsvolle zwemopleiding en anderzijds creëren we ruimere openingsuren van zwembad Interbad. Hiermee wordt het zwembad van het KTA beter benut.  De stad Brugge heeft immers een overeenkomst met het KTA om de aanwezige schoolsportinfrastructuur, waaronder dus ook het zwembad, naschools ter beschikking te stellen van sportclubs.

Lago Olympia

Ook in Lago werd niet stilgezeten en wordt al concreet uitgekeken naar een heropstart. 

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.