Aanbod Sport na school pas uitgebreid

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Brugge doet het bijzonder goed bij de verkoop van de SNS-passen. De SNS-pas is een sportpas voor alle leerlingen van het secundair onderwijs in Vlaanderen en Brussel. Met deze pas kunnen jongeren gedurende een bepaalde periode na de schooluren deelnemen aan verschillende sportactiviteiten in de stad. De SNS-pas bestaat ondertussen 12 jaar en is een initiatief van Moev en Sport Vlaanderen. Er is al 10 jaar een mooie samenwerking met de Brugse Sportdienst. De SNS-pas blijkt dit schooljaar, nog meer dan andere jaren, een succes.

Het aantal Brugse leerlingen die een SNS-pas kopen, stijgt elk jaar gestaag. Vorig jaar werden 1.170 passen verkocht. Dit jaar zien we een spectaculaire stijging. Nu al kochten 1.360 Brugse scholieren een pas. Daarmee is Brugge de beste van de Vlaamse klas, met grote onderscheiding. Van die 1.360 passen wonen er 731 leerlingen in Brugge. De andere leerlingen wonen in de randgemeenten, maar kiezen ervoor om in Brugge te sporten. Op Vlaams niveau zijn er nu ongeveer 13.000 SNS-passen verkocht. Kansarme jongeren kunnen de SNS-pas ook aankopen met sportaxibonnen. In Brugge waren dat er ondertussen al 60.

In Brugge kunnen jongeren terecht op 27 locaties, goed voor een keuze uit 51 verschillende sporten. Een jaarpas (30 weken) kost 55 euro, de periodepas (= 15 weken) kost 35 euro. De verkoop daarvoor is vorige week gestart. De pas is geldig voor alle activiteiten in Sport Vlaanderen Brugge, alle zwembaden (ook Lago), Boudewijn Seapark met de ijsbaan, bijna alle Brugse fitnesscentra, freerunning, bowling, ….

Bovendien wordt het aanbod elk jaar uitgebreid en nu wordt ook de Skateacademy Beastwood aan het aanbod toegevoegd. Hier zijn de SNS-ers welkom op woensdag, van 14.00 tot 17.00 uur.

De SNS-pas is een absolute zegen voor onze Brugse jongeren. Het aanbod is laagdrempelig, uitgebreid en divers. Sporten is gezond en verbindt. Jongeren kunnen via de pas kennismaken met een leuke sport en worden op die manier ook vaak volwaardig lid van een club. Een warme oproep dus naar onze sportclubs om het aanbod nog te verrijken. Elke Brugse sportclub kan deelnemen! De mooie cijfers bevestigen de nood aan dit soort initiatieven. Ze vormen een uitstekende motivatie om dit aanbod verder te zetten en uit te breiden.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.