Aanbod Sport na school pas uitgebreid

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Brugge doet het bijzonder goed bij de verkoop van de SNS-passen. De SNS-pas is een sportpas voor alle leerlingen van het secundair onderwijs in Vlaanderen en Brussel. Met deze pas kunnen jongeren gedurende een bepaalde periode na de schooluren deelnemen aan verschillende sportactiviteiten in de stad. De SNS-pas bestaat ondertussen 12 jaar en is een initiatief van Moev en Sport Vlaanderen. Er is al 10 jaar een mooie samenwerking met de Brugse Sportdienst. De SNS-pas blijkt dit schooljaar, nog meer dan andere jaren, een succes.

Het aantal Brugse leerlingen die een SNS-pas kopen, stijgt elk jaar gestaag. Vorig jaar werden 1.170 passen verkocht. Dit jaar zien we een spectaculaire stijging. Nu al kochten 1.360 Brugse scholieren een pas. Daarmee is Brugge de beste van de Vlaamse klas, met grote onderscheiding. Van die 1.360 passen wonen er 731 leerlingen in Brugge. De andere leerlingen wonen in de randgemeenten, maar kiezen ervoor om in Brugge te sporten. Op Vlaams niveau zijn er nu ongeveer 13.000 SNS-passen verkocht. Kansarme jongeren kunnen de SNS-pas ook aankopen met sportaxibonnen. In Brugge waren dat er ondertussen al 60.

In Brugge kunnen jongeren terecht op 27 locaties, goed voor een keuze uit 51 verschillende sporten. Een jaarpas (30 weken) kost 55 euro, de periodepas (= 15 weken) kost 35 euro. De verkoop daarvoor is vorige week gestart. De pas is geldig voor alle activiteiten in Sport Vlaanderen Brugge, alle zwembaden (ook Lago), Boudewijn Seapark met de ijsbaan, bijna alle Brugse fitnesscentra, freerunning, bowling, ….

Bovendien wordt het aanbod elk jaar uitgebreid en nu wordt ook de Skateacademy Beastwood aan het aanbod toegevoegd. Hier zijn de SNS-ers welkom op woensdag, van 14.00 tot 17.00 uur.

De SNS-pas is een absolute zegen voor onze Brugse jongeren. Het aanbod is laagdrempelig, uitgebreid en divers. Sporten is gezond en verbindt. Jongeren kunnen via de pas kennismaken met een leuke sport en worden op die manier ook vaak volwaardig lid van een club. Een warme oproep dus naar onze sportclubs om het aanbod nog te verrijken. Elke Brugse sportclub kan deelnemen! De mooie cijfers bevestigen de nood aan dit soort initiatieven. Ze vormen een uitstekende motivatie om dit aanbod verder te zetten en uit te breiden.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.