actualiteitsdebat drugsproblematiek

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Tijdens de zomermaanden werd de stad Antwerpen verschillende keren opgeschrikt door explosies en beschietingen van gevels. De incidenten worden gelinkt aan het drugsmilieu. In de commissie binnelandse zaken werd gezien deze problematiek een gedachtewisseling georganiseerd.

Het decrypteren van de SkyECC-communicatie heeft gezorgd voor een ongekende doorbraak die de drugsmaffia bijzonder hard getroffen heeft. Talrijke arrestaties en drugsvangsten later, zien we dat die drugsmaffia in paniek begint te geraken. Met de gekende, onaanvaardbare gevolgen. Het lijkt er in zekere zin op dat politie en parket het slachtoffer dreigen te worden van het eigen succes. We moeten er dan ook alles aan doen om onze diensten te ondersteunen en te versterken in deze zware strijd tegen de georganiseerde criminaliteit.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.