Blijf bewegen

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Stad Brugge en Mintus bieden ook in 2024 een gezamenlijk sport- en beweegaanbod in de buurt. Onder de noemer ‘Blijf Bewegen’ kunnen liefhebbers tijdens weekdagen op verschillende locaties terecht voor een brede waaier aan activiteiten.

Het aanbod omvat de lessen van de vroegere seniorensportacademie van de Stad en de lessen die de verschillende buurtcentra van Mintus aanbieden. Iedereen is welkom! Jong of oud, mobiel of minder mobiel, er is voor elk wat wils. Het programma is uitgebreid: van BBB in De Garve, fitness in ’t Werftje, Line Dance in Ten Hove, snorkelen in Jan Guilini tot yoga in Ter Leyen of tai chi in De Garve … Er is een brochure met het volledige aanbod en ook op de websites van Stad Brugge en Mintus kan men alles nog eens nalezen. Je vindt er ook alle informatie over hoe je voor welke activiteit kunt inschrijven.

De sportverantwoordelijke ter plaatse schrapt telkens per beurt het aantal vakjes. Voor een aantal activiteiten moet je reserveren, voor andere ben je zonder reservatie welkom. De beurtenkaart ‘Blijf Bewegen’ is te koop in de verschillende sporthallen van Stad Brugge, de buurtcentra van Mintus, het Huis van de Bruggeling en bij In&Uit op ‘t Zand. Alle deelnemers zijn tijdens de sportactiviteiten verzekerd via de sportverzekering van de Stad Brugge.

Vorig jaar gingen we voor het eerst met Mintus in zee voor een gezamenlijk aanbod en dat bleek een uitstekende keuze. Ons aanbod is laagdrempelig en er zijn in nagenoeg alle Brugse deelgemeentes activiteiten. De Stad is 25 jaar geleden gestart met de eerste fitheidslessen hier in sporthal Tempelhof en door de jaren heen zijn daar heel wat locaties en disciplines bijgekomen. Waar we ons vroeger enkel op senioren richten, is ons aanbod nu ruimer en kan eigenlijk iedereen deelnemen. Voor de sportlessen werken we voor het eerst ook samen met de mensen van Studio Fit, een Brugse organisatie met een uitgebreid en hedendaags aanbod op het vlak van sporten en bewegen. Zij zorgen sinds vorig jaar regelmatig voor lesgevers voor onze Stad.

Nieuw dit jaar is de kaart van 15 euro voor 30 vakjes van 0,50 euro. In de praktijk blijkt dat heel wat deelnemers vaker naar de activiteiten komen, dus een kaart van 15 euro in plaats van 5 euro, is een administratieve vereenvoudiging. Afhankelijk van de activiteit betaal je tussen 0,50 en 6 euro. ‘Blijf Bewegen’ staat garant voor sport en bewegen dichtbij huis, ook voor wie minder mobiel is én we bieden dit alles tegen een zeer democratische prijs aan.”

 

Meer info over Studio Fit

Studio Fit biedt sport- en welzijnsondersteuning aan voor overheden en bedrijven en werkt sinds 2022 samen met Stad Brugge voor het project 'Blijf Bewegen'. Voor Studio Fit gaat het niet enkel over het organiseren van fijne sportlessen, er steekt een ruimer plan van aanpak achter. Zo worden tijdens de lessen objectieve parameters geanalyseerd die dan hun weg vinden naar het uitzetten van concrete doelstellingen. Niet enkel het behoud van conditie, kracht en mobiliteit mag het uitgangspunt zijn, maar net het verbeteren ervan. Omdat er gebruik gemaakt wordt van diverse lesvormen worden deze doelstellingen op een leuke manier behaald. De ene les staat er bijvoorbeeld aerobics gepland, de volgende een circuittraining, steps of dans. Zo kan iedereen zijn gading vinden en ontstaat er een aantrekkelijk lesprogramma. Individuele progressie binnen een leuke groepssfeer dus. Ontwikkelingen op academisch niveau, nieuwe sporten en inzichten worden waar mogelijk geïntegreerd door de ervaren lesgevers. Instappen kan op elk niveau en iedereen wordt beter! Op basis van de groeiende deelnemersaantallen en bevraging van de sportievelingen blijkt dat de fitheidsgym een heel leuke sportieve vrijetijdsbesteding is waar je ook nog eens de vruchten van plukt. Een goede gezondheid is namelijk dé barometer om goed in je vel te zitten en fit ouder te worden. Studio Fit organiseert naast sportlessen ook workshops en sportieve teambuildings.

Info www.brugge.be/blijfbewegen of www.mintus.be/buurtcentra  

 

 

 

 

 

 

Nieuws

Deze zomer terug zwemmen in de Brugse reien

Op 29 juni 2024 is de zwemzone aan de Coupure opnieuw open. Liefhebbers van openwaterzwemmen kunnen er terecht tot en met zondag 1 september voor een frisse duik in onze Brugse Reien. Een unieke belevenis! De zwemzone bevindt zich aan de Coupure, met ingang aan de Predikherenrei. Zwemmen kan elke dag van 13.00 tot 20.00 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Zwemmen is er gratis.

 

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.