Brouwerijrotonde

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Brouwerij De Halve Maan is volop bezig met de bouw van haar nieuwe bottelarij en verwerkingscentrum voor bier in het industrieterrein Waggelwater in Brugge. Langs de verkeerswisselaar van de Bevrijdingslaan en de N31/E403 komt een echte landmark aan dé invalsweg voor Brugge. Het gebouw wordt transparant opgesteld, waarbij passanten de indrukwekkende installaties zullen kunnen bewonderen, en flesjes en vaten van de band zullen zien rollen…

Aan het nieuwe gebouw komt ook een zogenaamde ‘brouwerijrotonde’ in de Lieven Bauwensstraat in het Waggelwater. Voor deze rotonde werd een historische en antieke koperen brouwketel gevonden. Die zal geplaatst worden op de rotonde. De rotonde zal verwijzen naar de rijke brouwerij- en biertraditie en historiek die de Stad Brugge kent, maar zal anderzijds ook contrasteren met de ultramoderne productiesite net tegenover de rotonde. In september 2021 besliste het college van Burgemeester en Schepenen om een vergunning toe te staan aan Brouwerij De Halve Maan om deze rotonde op gepaste manier aan te kleden met de antieke ketel.  Naast het plaatsen van de ketel besteden we ook aandacht aan groen en onverharde zones volgens de hedendaagse normen en richtlijnen. De aanplanting van extra bomen, groen, groendak en onverharde zones is trouwens voorzien rond de nieuwe productiesite die de brouwerij aan het bouwen is.

Nieuws

Deze zomer terug zwemmen in de Brugse reien

Op 29 juni 2024 is de zwemzone aan de Coupure opnieuw open. Liefhebbers van openwaterzwemmen kunnen er terecht tot en met zondag 1 september voor een frisse duik in onze Brugse Reien. Een unieke belevenis! De zwemzone bevindt zich aan de Coupure, met ingang aan de Predikherenrei. Zwemmen kan elke dag van 13.00 tot 20.00 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Zwemmen is er gratis.

 

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.