Brouwerijrotonde

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Brouwerij De Halve Maan is volop bezig met de bouw van haar nieuwe bottelarij en verwerkingscentrum voor bier in het industrieterrein Waggelwater in Brugge. Langs de verkeerswisselaar van de Bevrijdingslaan en de N31/E403 komt een echte landmark aan dé invalsweg voor Brugge. Het gebouw wordt transparant opgesteld, waarbij passanten de indrukwekkende installaties zullen kunnen bewonderen, en flesjes en vaten van de band zullen zien rollen…

Aan het nieuwe gebouw komt ook een zogenaamde ‘brouwerijrotonde’ in de Lieven Bauwensstraat in het Waggelwater. Voor deze rotonde werd een historische en antieke koperen brouwketel gevonden. Die zal geplaatst worden op de rotonde. De rotonde zal verwijzen naar de rijke brouwerij- en biertraditie en historiek die de Stad Brugge kent, maar zal anderzijds ook contrasteren met de ultramoderne productiesite net tegenover de rotonde. In september 2021 besliste het college van Burgemeester en Schepenen om een vergunning toe te staan aan Brouwerij De Halve Maan om deze rotonde op gepaste manier aan te kleden met de antieke ketel.  Naast het plaatsen van de ketel besteden we ook aandacht aan groen en onverharde zones volgens de hedendaagse normen en richtlijnen. De aanplanting van extra bomen, groen, groendak en onverharde zones is trouwens voorzien rond de nieuwe productiesite die de brouwerij aan het bouwen is.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.