Brugse jongeren vertrekken richting Parijs in het kader van de Olympische Spelen

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

175 kinderen uit vier Brugse lagere scholen vertrokken deze middag richting Parijs voor een bezoek aan het ‘Urban Youth Games-sportdorp’ in Parijs. Dit wordt opgetrokken in het kader van de Olympische Spelen die deze zomer starten op 26 juli 2024. De jongeren zitten in het vijfde en zesde leerjaar. Veertien begeleiders gaan mee. Het gaat om leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar van BS De Pannebeke, BS De Smalle, BS Mozaïek en BS De Zonnetuin. Het bezoek aan Parijs vindt plaats op 30 en 31 mei 2024. De organisatie is in handen van de Urban Youth Games.

Vorig jaar en dit jaar werkt Sportdienst Brugge mee aan de organisatie van de Urban Youth Games 2023 en 2024 in Brugge. De Urban Youth Games zijn grootschalige sportevenementen om inclusie te bevorderen. Nieuwe sporten en jongeren leren kennen, sociale en culturele barrières doorbreken via sport is het doel. Concreet mikken ze op kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar met en zonder beperking. De eerste Brugse editie van de UYG vond plaats op 6 oktober in sportcentrum Daverlo. 369 jongeren uit 9 verschillende scholen namen hieraan deel. Een succes! Scholen die deelnamen kregen bovendien de kans om nu in mei een bezoek te brengen aan het UYG-sportdorp in Parijs. Vier scholen gingen op deze uitnodiging in.  

De Olympische Spelen zijn deze zomer erg dichtbij, voor de kinderen en hun begeleiders is dit dan ook een ‘once in a lifetime’ ervaring. Dit is een unieke kans om dit internationale sportieve evenement van dichtbij te leren kennen. De positieve manier waarop deze organisatie bovendien omgaat met inclusie en diversiteit binnen de sport kan een voorbeeld zijn voor velen. In het najaar volgt een tweede editie van de Urban Youth Games, waarover later meer. 30 en 31 mei worden alvast dagen om te onthouden, zowel op sportief als op educatief vlak. Op vraag van de organisatie namen we de verplaatsingskosten voor deze tweedaagse op. Het gaat om 9.240 euro. De organisator staat in voor het verblijf en de kosten ter plekke.

 

Nieuws

Deze zomer terug zwemmen in de Brugse reien

Op 29 juni 2024 is de zwemzone aan de Coupure opnieuw open. Liefhebbers van openwaterzwemmen kunnen er terecht tot en met zondag 1 september voor een frisse duik in onze Brugse Reien. Een unieke belevenis! De zwemzone bevindt zich aan de Coupure, met ingang aan de Predikherenrei. Zwemmen kan elke dag van 13.00 tot 20.00 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Zwemmen is er gratis.

 

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.