Buurtsport on tour trekt naar de deelgemeenten met mobiele rots

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

In samenwerking met alle trouwe partners pakken we opnieuw uit met Buurtsport. ‘Buurtsport on tour’ om precies te zijn. Als de jongeren niet naar de sport kunnen komen, brengen wij de sport naar de jongeren.

En nog niet weinig ook. Op verschillende momenten in de week komen de enthousiaste buurtsportanimatoren naar buurtpleintjes in Zeebrugge, Sint-Kruis, Sint-Andries, sint Jozef en Sint-Pieters om kinderen, jongeren en volwassenen te laten sporten.

Tijdens het schooljaar kan je ons elke maandagavond terugvinden in Sint-Jozef. Vrijdagavond houden we het WUK kot open aan het marktplein te Zeebrugge. De Start-to-runs voor zestienplussers komen er ook nog bij. Tijdens de schoolvakanties toeren we met onze buurtsportcaravan Brugge rond en blijven we een week in de verschillende wijken van Brugge.

 En dan is er ook nog de woensdagmiddag. Dan trekt het team van buurtsport naar Male Hoek, Gentele en dus ook naar Zeebrugge met bakken spelmateriaal. En dankzij de projectsubsidie ‘buurtavontuur’ wordt deze editie nog zotter, want nu pakken we dus uit met de mobiele rots.

Het hoe en wat doet er eigenlijk niet zoveel toe, zolang we de jongeren met deze laagdrempelige activiteiten maar kunnen blijven motiveren om te bewegen en te sporten. Mens sana in Corpore sano is in deze bizarre tijden meer dan ooit van toepassing. In het verleden is trouwens al gebleken hoe waardevol dit project kan zijn, zeker als je ziet hoeveel jongeren en kinderen er bereikt worden.

De investering meer dan waard, want naast het sporten op zich heeft Buurtsport ook en vooral als doel om jongeren te verbinden en te integreren. Kortom om omhoog te klimmen in onze maatschappij. Dat is een meerwaarde waar we rotsvast  in blijven geloven en ook zullen blijven op inzetten.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.