Buurtsport on tour trekt naar de deelgemeenten met mobiele rots

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

In samenwerking met alle trouwe partners pakken we opnieuw uit met Buurtsport. ‘Buurtsport on tour’ om precies te zijn. Als de jongeren niet naar de sport kunnen komen, brengen wij de sport naar de jongeren.

En nog niet weinig ook. Op verschillende momenten in de week komen de enthousiaste buurtsportanimatoren naar buurtpleintjes in Zeebrugge, Sint-Kruis, Sint-Andries, sint Jozef en Sint-Pieters om kinderen, jongeren en volwassenen te laten sporten.

Tijdens het schooljaar kan je ons elke maandagavond terugvinden in Sint-Jozef. Vrijdagavond houden we het WUK kot open aan het marktplein te Zeebrugge. De Start-to-runs voor zestienplussers komen er ook nog bij. Tijdens de schoolvakanties toeren we met onze buurtsportcaravan Brugge rond en blijven we een week in de verschillende wijken van Brugge.

 En dan is er ook nog de woensdagmiddag. Dan trekt het team van buurtsport naar Male Hoek, Gentele en dus ook naar Zeebrugge met bakken spelmateriaal. En dankzij de projectsubsidie ‘buurtavontuur’ wordt deze editie nog zotter, want nu pakken we dus uit met de mobiele rots.

Het hoe en wat doet er eigenlijk niet zoveel toe, zolang we de jongeren met deze laagdrempelige activiteiten maar kunnen blijven motiveren om te bewegen en te sporten. Mens sana in Corpore sano is in deze bizarre tijden meer dan ooit van toepassing. In het verleden is trouwens al gebleken hoe waardevol dit project kan zijn, zeker als je ziet hoeveel jongeren en kinderen er bereikt worden.

De investering meer dan waard, want naast het sporten op zich heeft Buurtsport ook en vooral als doel om jongeren te verbinden en te integreren. Kortom om omhoog te klimmen in onze maatschappij. Dat is een meerwaarde waar we rotsvast  in blijven geloven en ook zullen blijven op inzetten.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.