Deze winter verwarmde en verlichte terrassen in Brugge

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Naast een uitbreiding van de terrassen maak ik werk van kwalitatieve terrassen deze winter. We doen dit om de horeca meer mogelijkheden te bieden in deze coronatijden, zodat ze ook deze winter mensen veilig op hun terrassen kunnen ontvangen. We merken namelijk dat mensen nu liever buiten zitten dan binnen. Het gaat zowel over de ethische vormgeving als over de kwaliteit voor de klanten. Terrassen moeten in deze coronatijden ook in de winter aangenaam zijn om te vertoeven.

Naar analogie met het terrasreglement voor het Huidevettersplein en de Vismarkt, en al eerder ook ’t Zand, werk ik aan een wijziging in het reglement  dat ik wil voorleggen in de gemeenteraad van oktober. Er wordt gekozen voor een uniform kleurgebruik voor parasols.  Het gaat om hedendaagse zachte kleuren zoals verschillende tinten beige, maar ook zwart behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast wil ik ook de  mogelijkheid voorzien om terrasverwarming te plaatsen die geïntegreerd is in de parasols.

Omdat de periode waarin terrassen geplaatst kunnen worden uitgebreid werd is er nagedacht hoe de terrassen verlicht kunnen worden. Er wordt gekozen voor een systeem waarbij verlichting bevestigd wordt in de parasols en niet aan de gevels. Er wordt 1 rij lampjes met eenzelfde lichtsterkte en niet knipperend toegelaten aan de voorzijde of parasol.  Op deze manier kunnen de terrassen ook in de donkere avonden gezelligheid uitstralen op een uniforme manier.

Ook de mogelijkheid om glazen windschermen te voorzien, al dan niet verstelbaar in hoogte, worden toegelaten.  Hierdoor kunnen mensen op een warmer en comfortabeler terras plaatsnemen deze winter. Het wordt ook tijdens de koudere maanden aangenaam en veilig vertoeven op onze Brugse terrassen.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.