Deze winter verwarmde en verlichte terrassen in Brugge

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Naast een uitbreiding van de terrassen maak ik werk van kwalitatieve terrassen deze winter. We doen dit om de horeca meer mogelijkheden te bieden in deze coronatijden, zodat ze ook deze winter mensen veilig op hun terrassen kunnen ontvangen. We merken namelijk dat mensen nu liever buiten zitten dan binnen. Het gaat zowel over de ethische vormgeving als over de kwaliteit voor de klanten. Terrassen moeten in deze coronatijden ook in de winter aangenaam zijn om te vertoeven.

Naar analogie met het terrasreglement voor het Huidevettersplein en de Vismarkt, en al eerder ook ’t Zand, werk ik aan een wijziging in het reglement  dat ik wil voorleggen in de gemeenteraad van oktober. Er wordt gekozen voor een uniform kleurgebruik voor parasols.  Het gaat om hedendaagse zachte kleuren zoals verschillende tinten beige, maar ook zwart behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast wil ik ook de  mogelijkheid voorzien om terrasverwarming te plaatsen die geïntegreerd is in de parasols.

Omdat de periode waarin terrassen geplaatst kunnen worden uitgebreid werd is er nagedacht hoe de terrassen verlicht kunnen worden. Er wordt gekozen voor een systeem waarbij verlichting bevestigd wordt in de parasols en niet aan de gevels. Er wordt 1 rij lampjes met eenzelfde lichtsterkte en niet knipperend toegelaten aan de voorzijde of parasol.  Op deze manier kunnen de terrassen ook in de donkere avonden gezelligheid uitstralen op een uniforme manier.

Ook de mogelijkheid om glazen windschermen te voorzien, al dan niet verstelbaar in hoogte, worden toegelaten.  Hierdoor kunnen mensen op een warmer en comfortabeler terras plaatsnemen deze winter. Het wordt ook tijdens de koudere maanden aangenaam en veilig vertoeven op onze Brugse terrassen.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.