Loketten in treinstations moeten openblijven

Publicatiedatum

Auteur

Kim Lamote

Deel dit artikel

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

Maar in die “levendige” stations worden de loketten gesloten in het weekend, gaan ze ‘s ochtends later open of gaan ze 's avonds vroeger dicht. De realiteit is dat de reiziger in die “levendige” stations simpelweg zijn plan moet trekken. De boodschap die aan de reiziger wordt meegegeven is: Zoek het uit en trekt uw plan.

Ik kan nog ergens begrijpen dat er noodzakelijke efficiëntieoefeningen moeten gebeuren. Maar “levendige” stations zijn

- VEILIGE stations

- stations MET PERSONEEL

- en “levendige” stations, zijn stations MET EEN LOKET waar mensen terecht kunnen.

Ik vroeg de minister dan ook wat hij zal ondernemen om de nabijheid in stations te verhogen.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.