Mensen hebben recht op een zorgeloze reis

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Een zorgeloze zomervakantie na anderhalf jaar inspanningen en opofferingen. Daar hebben zovele mensen maanden naar uitgekeken. Om dat veilig te kunnen doen heeft de regering een gratis PCR-tests voorzien. Mensen staan hiervoor in hordes in de rij aan testcentra. Dat is hoopgevend. De reizigers hebben duidelijk de bedoeling om maatregelen goed op te volgen.

Wij hebben vanuit de overheid ook de verantwoordelijkheid dat controles op punt staan en vooral vlot verlopen.

De wildgroei aan formulieren zorgt echter voor verwarring en stress. Bewijzen van negatieve tests, passenger locator forms, coronacertificaten… Het is een administratieve wirwar, waar een kat zijn jongen niet in terugvindt.

Het is moeilijk te begrijpen dat maatregelen die vandaag in werking treden, nog steeds niet op punt staan. Luchtvaartmaatschappijen trekken dan ook aan de alarmbel. Check-ins van de passagiers vragen volgens Brussels Airlines 4 tot 6 keer meer tijd. Sommige reizigers stonden drie uur op voorhand in Zaventem maar missen toch hun vlucht.

Als we een nieuwe golf na de zomer willen vermijden en de deltavariant buiten willen houden, zullen de controles enorm belangrijk zijn. Zowel voor derdelanders als voor Belgen.

Ik stelde de minister de vraag hoe we ervoor kunnen zorgen dat de controles vlot en snel verlopen en welke mogelijkheden er zijn om de controle op het PLF van terugkerende reizigers op een zo vlot mogelijke manier te organiseren? 

Mensen hebben recht op een zorgeloze reis, zonder gedoe, zonder stress en vooral zonder de kost van gemiste vluchten.

Nieuws

Deze zomer terug zwemmen in de Brugse reien

Op 29 juni 2024 is de zwemzone aan de Coupure opnieuw open. Liefhebbers van openwaterzwemmen kunnen er terecht tot en met zondag 1 september voor een frisse duik in onze Brugse Reien. Een unieke belevenis! De zwemzone bevindt zich aan de Coupure, met ingang aan de Predikherenrei. Zwemmen kan elke dag van 13.00 tot 20.00 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Zwemmen is er gratis.

 

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.