Nieuw sociaal woningbouwproject op oude Maalderijsite

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Op de hoek van de Astridlaan met de Maalderijstraat start binnenkort de bouw van een sociaal nieuwbouwproject. De Brugse Maatschappij voor Huisvesting zal er 26 woongelegenheden bouwen. 

Het bouwproject komt op de site van de oude maalderij in de Astridlaan, de aanpalende woning op Maalderijstraat nr. 1 en een nog onbebouwd perceel in de Wilde Kastanjestraat.

De site is groot genoeg voor een meergezinswoningenproject en goed gelegen door haar directe ligging aan de Astridlaan. Er worden 3 meergezinswoningen gebouwd rond een autovrije, groene en gemeenschappelijke tuin. Deze groene zone sluit visueel ook mooi aan met het achterliggende natuurgebied van de Gemene Weidebeek.

Het project zal bestaan uit meerdere gebouwen. Het grootste gebouw zal 20 appartementen bevatten en wordt haaks op de Astridlaan ingeplant. Door deze haakse inplanting blijft het gebouw ondanks zijn volume inpasbaar in de omgeving.

Een tweede gebouw met 5 appartementen wordt tegenaan de woning in de Maalderijstraat nr. 3 gebouwd.

Het derde gebouw betreft een eengezinswoning in de Wilde Kastanjestraat. Dit wordt een soort bel-etage omdat de woning ook toegang zal geven naar de ondergrondse parkeergarage voor bewoners. Hier komt ook een doorgang voor fietsers en voetgangers naar een pad dat doorheen de gemeenschappelijke tuin loopt en de verbinding naar de Astridlaan maakt. Voor bezoekers worden er bovengronds parkeerplaatsen voorzien die enkel toegankelijk zijn vanaf de Astridlaan.

Na enkele jaren van nauwe samenwerking tussen de stad en het ontwerpbureau, kan nu eindelijk de laatste fase starten, namelijk de bouw zelf, besluit Demon.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.