Nieuw sociaal woningbouwproject op oude Maalderijsite

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Op de hoek van de Astridlaan met de Maalderijstraat start binnenkort de bouw van een sociaal nieuwbouwproject. De Brugse Maatschappij voor Huisvesting zal er 26 woongelegenheden bouwen. 

Het bouwproject komt op de site van de oude maalderij in de Astridlaan, de aanpalende woning op Maalderijstraat nr. 1 en een nog onbebouwd perceel in de Wilde Kastanjestraat.

De site is groot genoeg voor een meergezinswoningenproject en goed gelegen door haar directe ligging aan de Astridlaan. Er worden 3 meergezinswoningen gebouwd rond een autovrije, groene en gemeenschappelijke tuin. Deze groene zone sluit visueel ook mooi aan met het achterliggende natuurgebied van de Gemene Weidebeek.

Het project zal bestaan uit meerdere gebouwen. Het grootste gebouw zal 20 appartementen bevatten en wordt haaks op de Astridlaan ingeplant. Door deze haakse inplanting blijft het gebouw ondanks zijn volume inpasbaar in de omgeving.

Een tweede gebouw met 5 appartementen wordt tegenaan de woning in de Maalderijstraat nr. 3 gebouwd.

Het derde gebouw betreft een eengezinswoning in de Wilde Kastanjestraat. Dit wordt een soort bel-etage omdat de woning ook toegang zal geven naar de ondergrondse parkeergarage voor bewoners. Hier komt ook een doorgang voor fietsers en voetgangers naar een pad dat doorheen de gemeenschappelijke tuin loopt en de verbinding naar de Astridlaan maakt. Voor bezoekers worden er bovengronds parkeerplaatsen voorzien die enkel toegankelijk zijn vanaf de Astridlaan.

Na enkele jaren van nauwe samenwerking tussen de stad en het ontwerpbureau, kan nu eindelijk de laatste fase starten, namelijk de bouw zelf, besluit Demon.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.