Nieuwbouw voor BKO De Paddestoel

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Na dertig jaar verdwijnen de containers van buitenschoolse kinderopvang (BKO) De Paddestoel uit Sint-Michiels-Brugge. In de plaats verrijst er een nieuwbouw, waar de BKO op termijn duurzamer en functioneler dan ooit aan de slag kan. De eerste  spadesteek aan de Sint-Arnolduslaan is intussen gezet. Tijdens de bouwwerken is de opvang ondergebracht in het Sint-Lodewijkscollege in Brugge.

Ik ben trots dat de nieuwbouw van De Paddestoel het uithangbord van ‘kinderopvang 2.0’ in Brugge wordt. Het ontwerp houdt rekening met mobiliteit, toegankelijkheid en groene accenten in de brede omgeving. Het idee is dat we op die plek eigenlijk ten dienste van drie doelgroepen staan: de kinderen die in de opvang verblijven, de kindbegeleiders en de ouders of bezoekers. Ze hebben er allemaal baat bij om zich in de opvang welkom te voelen, er vlot hun weg te vinden en er graag te vertoeven. De nieuwbouw aan de Sint-Arnolduslaan zal aan al die noden beantwoorden.

Architectuurbureau Vaneeckhout uit Roeselare tekende het concept voor de nieuwe BKO in Sint-Michiels-Brugge. De totale kost van het project  werd geraamd op ruim 1,7 miljoen euro. Er komen 72 opvangplaatsen in het BKO. De opening van de nieuwe locatie wordt voorzien in april 2023.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.