Nieuwbouw voor BKO De Paddestoel

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Na dertig jaar verdwijnen de containers van buitenschoolse kinderopvang (BKO) De Paddestoel uit Sint-Michiels-Brugge. In de plaats verrijst er een nieuwbouw, waar de BKO op termijn duurzamer en functioneler dan ooit aan de slag kan. De eerste  spadesteek aan de Sint-Arnolduslaan is intussen gezet. Tijdens de bouwwerken is de opvang ondergebracht in het Sint-Lodewijkscollege in Brugge.

Ik ben trots dat de nieuwbouw van De Paddestoel het uithangbord van ‘kinderopvang 2.0’ in Brugge wordt. Het ontwerp houdt rekening met mobiliteit, toegankelijkheid en groene accenten in de brede omgeving. Het idee is dat we op die plek eigenlijk ten dienste van drie doelgroepen staan: de kinderen die in de opvang verblijven, de kindbegeleiders en de ouders of bezoekers. Ze hebben er allemaal baat bij om zich in de opvang welkom te voelen, er vlot hun weg te vinden en er graag te vertoeven. De nieuwbouw aan de Sint-Arnolduslaan zal aan al die noden beantwoorden.

Architectuurbureau Vaneeckhout uit Roeselare tekende het concept voor de nieuwe BKO in Sint-Michiels-Brugge. De totale kost van het project  werd geraamd op ruim 1,7 miljoen euro. Er komen 72 opvangplaatsen in het BKO. De opening van de nieuwe locatie wordt voorzien in april 2023.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.