Nieuwe wind voor kwalitatieve terrassen op Vismarkt en Huidenvettersplein

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Voor de terrassen op de Vismarkt en het Huidenvettersplein werd een reglement opgesteld met maatregelen. Dit reglement is een aanvulling op het algemene reglement voor de terrassen. Eerder werden dergelijke aanvullende maatregelen ook al opgesteld voor de terrassen op ’t Zand.  Deze aanvulling kwam tot stand na overleg tussen de stadsdiensten, Unizo, Horeca Brugge en het Agentschap Onroerend Erfgoed omwille van de ligging in een beschermd stadsgezicht.

De uitgangspunten zijn gebaseerd op het terrasreglement van ’t Zand maar er zijn ook een aantal extra verfijningen en nieuwigheden. Zo werd de keuze voor het meubilair uitgebreid en werd ook de mogelijkheid voorzien om glazen terrasschermen te plaatsen.  Er wordt ook afgestapt van de verplichte bloembakken. Op die manier wordt op beide pleinen een opener zicht gecreëerd.  Hierdoor is de terrasoppervlakte ook gemakkelijker in te richten.

Er wordt gekozen voor een uniform kleurgebruik voor parasols, hierbij wordt het kleurenpalet van ’t Zand gebruikt.  Het gaat om hedendaagse zachte kleuren zoals verschillende tinten beige, maar ook zwart behoort tot de mogelijkheden. Voor het meubilair wordt nog steeds gekozen voor losse tafels en stoelen omdat het terras steeds opstapelbaar moet zijn.  De rotan meubels die vroeger werden gebruikt, zijn geen verplichting meer. Nu is ook hedendaags kwalitatief meubilair mogelijk.  Hiervoor geldt hetzelfde kleurenpalet als voor de parasols.

 Daarnaast wordt ook de  mogelijkheid voorzien om terrasverwarming te plaatsen die geïntegreerd is in de parasols, meubilair of luifels. 

Omdat de periode waarin terrassen geplaatst kunnen worden uitgebreid werd is er nagedacht hoe de terrassen verlicht kunnen worden. Er wordt gekozen voor een systeem waarbij verlichting bevestigd wordt aan de parasols of luifels en niet aan de gevels. Er wordt 1 rij lampjes met eenzelfde lichtsterkte en niet knipperend toegelaten aan de voorzijde van de luifel of parasol.  Op deze manier kunnen de terrassen ook in de donkere avonden gezelligheid uitstralen op een uniforme manier.

Dit reglement is van toepassing op nieuwe zaken.  Alle stedenbouwkundig vergunde zaken kunnen dus blijven zoals ze zijn. Met dit nieuwe reglement willen we proberen een nieuwe wind te laten waaien op deze pleinen, met als doel mooie en kwalitatieve terrassen.

Nieuws

Deze zomer terug zwemmen in de Brugse reien

Op 29 juni 2024 is de zwemzone aan de Coupure opnieuw open. Liefhebbers van openwaterzwemmen kunnen er terecht tot en met zondag 1 september voor een frisse duik in onze Brugse Reien. Een unieke belevenis! De zwemzone bevindt zich aan de Coupure, met ingang aan de Predikherenrei. Zwemmen kan elke dag van 13.00 tot 20.00 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Zwemmen is er gratis.

 

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.