Ontruiming kraakpand Paleizenstraat

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

De afgelopen maanden werd alles in het werk gesteld om zoveel mogelijk mensen met recht op opvang weg te halen uit het kraakpand in de Paleizenstraat. Meer dan 750 asielzoekers kregen op die manier al een duurzame opvangplek toegewezen.

De afgelopen twee dagen werd, onder de coördinatie van het Brussels Gewest, overgegaan tot de definitieve ontruiming van het pand. Het Gewest zou zorgen voor noodopvang, waarna mensen geleidelijk konden overgebracht worden naar het opvangnetwerk van Fedasil. Die coördinatie liet echter te wensen over met een chaotische ontruiming tot gevolg. 

De Brusselse diensten vonden er dan blijkbaar niets beter op dan kamers te boeken in een hotel in Sint-Pieters-Leeuw. Zonder enig overleg met de burgemeester. Als lokaal bestuurder zou ik ook misnoegd  zijn mocht zoiets bij ons  voorvallen. Als cd&v zijn we er bovendien nog steeds van overtuigd dat hotelopvang geen duurzame oplossing is. 

Als er één ding nog maar eens duidelijk is geworden, dan is het dat we nood hebben aan structurele hervormingen in ons asielbeleid.  Die hervormingen liggen klaar, tijd dat iedereen dit steunt en mee werk maakt van echte oplossingen.

Nieuws

Deze zomer terug zwemmen in de Brugse reien

Op 29 juni 2024 is de zwemzone aan de Coupure opnieuw open. Liefhebbers van openwaterzwemmen kunnen er terecht tot en met zondag 1 september voor een frisse duik in onze Brugse Reien. Een unieke belevenis! De zwemzone bevindt zich aan de Coupure, met ingang aan de Predikherenrei. Zwemmen kan elke dag van 13.00 tot 20.00 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Zwemmen is er gratis.

 

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.