Ontwerp pandemiewet

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Vandaag werd het ontwerp van pandemiewet besproken in de commissie binnenlandse zaken. De hoorzittingen en de beschikking van de rechtbank van Brussel tonen aan dat er nood is aan een pandemiewet

Met CD&V hebben wij altijd gepleit voor een pandemiewet en voor maatregelen die proportioneel en beperkt in de tijd zijn, deze visie werd ook ondersteund tijdens de hoorzittingen.  er ligt nu een werkbare tekst voor en dat is nog steeds het hoofddoel. Het parlement wordt betrokken en er kan nog steeds snel geschakeld worden als de situatie dit vereist, uiteraard met respect voor onze grondrechten.

Het ontwerp waar wij is zeer genuanceerd en biedt volgens mij de nodige waarborgen. Het is nu aan ons om snel en efficiënt te werk te gaan, zodat we een stevigere juridische basis hebben voor de huidige sanitaire maatregelen.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.