Op naar Dwars door Brugge

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Brugge telt een gevarieerd aanbod massalopen. Ze zijn geografisch gespreid en ook netjes in tijd verdeeld over het jaar. De recreatieve loper hoeft zich in Brugge dus niet te vervelen. Want nu en dan eens deelnemen aan een wedstrijd is ook voor de recreant een enorme motivator. Het geeft doel en richting aan de wekelijkse trainingsuurtjes. De wedstrijden zelf vormen een climax. In een uiterst positieve en gezellige sfeer leven honderden en zelfs duizenden mensen zich sportief uit.

Ondanks de hype die lopen de voorbije jaren kende, dankzij onder meer Start to Run, zijn er nog steeds heel wat Bruggelingen bij wie Dwars door Brugge- toch de Brugse loopklassieker bij uitstek- ontbreekt op het loop-CV. De afstand van 15 kilometer zit ingebakken in het DNA van de wedstrijd. Net die afstand is voor veel beginnende lopers een drempel. Het vergt al een meer doorgedreven voorbereiding dan een wedstrijdje van pakweg tien kilometer.

Inspelend op de opportuniteiten die zich voordoen met de opleiding Sport & Bewegen van Howest in Brugge en ook gelet op de democratisering van wetenschappelijk onderbouwde trainingsbegeleiding, willen we als Stad beginnende en gevorderde lopers ondersteunen in hun voorbereiding op 10 mei. Dat geldt zowel voor personen die zich aan de 15 km willen wagen als voor absolute beginners die op de 5 km mikken.

Het initiatief kreeg de naam ‘Op naar Dwars door Brugge’. Het bestaat uit een intakegesprek, een loopproef, gezamenlijke loopsessies in kleine groepjes en workshops over voeding, stretching, … Op basis van het intakegesprek wordt een trainingsschema van tien weken op maat uitgewerkt. Gedurende die tien weken vervullen de studenten van Howest de rol van personal coach. Op verschillende tijdstippen en locaties, naargelang de wensen van de deelnemers nemen de coaches hun lopers wekelijks verschillende keren op sleeptouw. Slotstuk van het project is deelname aan de wedstrijd zelf. Het ticket zit inbegrepen in het voorbereidingstraject.

Inschrijven kan vanaf vandaag via www.brugge.be/opnaardwarsdoorbrugge. Voor het volledige aanbod betaal je veertig euro.

Dit traject is trouwens een onderdeel van #Bruggebeweegt, waarbij Howest en de Stad structureel samenwerken om alle Bruggelingen aan te zetten tot lichaamsbeweging.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.