Petitie tegen windmolen nabij Kruisabeelewijk

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Luminus diende een dossier in om een windturbine te bouwen op het terrein van CBR Brugge ( Lodewijk Coiseaukaai 160) in Brugge. Alhoewel de turbine in het havengebied wordt voorzien, staat deze zeer dicht bij Kruisabele. De dichtstbijzijnde woning staat op slechts 150m. de afstand tot de eerste woningen van de wijk Kruisabeele is 350 meter waardoor de impact groot zal zijn.

Er zijn reeds verschillende bezwaren ingediend voor de bouw van de windturbine. Het buurtcomité van de Kruisabeelewijk overhandigde mij een petitie tegen de komst van de windturbine.  

Windenergie is noodzakelijk, maar zo dicht bij de woonkern van Kruisabeele is dit onverantwoord. Het was belangrijk dat iedereen op de hoogte was van de aanvraag, daarom heb ik opdracht gegeven aan mijn dienst om iedereen van o.a. Kruisabeele in te lichten van het openbaar onderzoek per brief. Zo konden mensen hun opmerkingen bezorgen aan het stadsbestuur die deze bundelt en doorgeeft aan Vlaanderen.

ik werk aan een windplan dat moet aantonen waar er in Brugge nog plaats is voor windmolens.  Het plan moet voor de zomervakantie afgerond zijn. Daarin worden ook plaatsen opgenomen  waar het plaatsen van windmolens onverantwoord is. Zo willen we aanvragen als deze vermijden in de toekomst.

Het dossier werd ingediend bij Departement Omgeving. De taak van de stad is om het openbaar onderzoek te organiseren en erna advies uit te brengen. Het advies zal voorgelegd worden aan het College van 8 maart. Daarna zal het advies doorgegeven worden aan Vlaanderen, departement omgeving die zal beslissen.

Nieuws

Deze zomer terug zwemmen in de Brugse reien

Op 29 juni 2024 is de zwemzone aan de Coupure opnieuw open. Liefhebbers van openwaterzwemmen kunnen er terecht tot en met zondag 1 september voor een frisse duik in onze Brugse Reien. Een unieke belevenis! De zwemzone bevindt zich aan de Coupure, met ingang aan de Predikherenrei. Zwemmen kan elke dag van 13.00 tot 20.00 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Zwemmen is er gratis.

 

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.