samenwerking Stad Brugge en VTI voor naschools gebruik nieuwe sportzaal campus Vaartdijkstraat

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Sinds 2017 sluit de Stad heel wat overeenkomsten met scholen om hun schoolsportinfrastructuur naschools open te stellen voor sportgebruik.

Momenteel is er een samenwerking met volgende scholen:

 Ook met het Vrij Technisch Instituut Brugge, dat jarenlang zijn sportaccommodatie in de Zandstraat ter beschikking stelde, is er een samenwerking. Daar komt nu een einde aan.

Maar wat er in de plaats komt is een serieuze upgrade. De school hield, in samenspraak met de Stad, al in haar tekenplannen rekening met de afmetingen om competitiesport mogelijk te maken voor oa basketbal en zaalvoetbal. Dat wordt enorm geapprecieerd en leidde bij realisatie makkelijk tot een nieuwe overeenkomst voor de naschoolse verhuring van de nieuwe sportzaal.

De zaal is een uitloper van de prachtige nieuwe scholencampus die het VTI in de Vaartdijkstraat bouwde. Een grote moderne sporthal die de sportieve ontwikkeling van de schoolgaande jongeren optimaal aan bod kan laten komen. Maar ook voor Stad Brugge is deze sporthal enorm welgekomen. Er is immers altijd vraag naar indoor sport en dus stond de Sportdienst op de eerste rij om een nieuwe overeenkomst af te sluiten voor naschools sportgebruik. Vervolgens werd onder de Brugse verenigingen op zoek gegaan naar vaste gebruikers.

Damesbasketbalclub Blue Stars Brugge was de eerste die rond de jaarwisseling haar intrek nam in de sportzaal aan Ten Briele.  Een leuk extraatje zowel letterlijk als figuurlijk is dat zonder vaste uitbating de verenigingen zelf instaan voor het gebruik van de cafetaria, wat de clubkas dan weer kan spijzen.

We zijn ervan overtuigd dat nog meer clubs en gebruikers het voorbeeld van de Blue Stars zullen volgen en dat ook zij lyrisch zullen zijn over de nieuwe sportzaal. Dat is ook logisch als je weet dat die 950m² groot is en kan worden opgedeeld in 3 delen.

Er is naast ruime kleedkamers ook een EHBO-lokaal, een scheidsrechterkleedkamer en ruime berging. Zowat alle binnensporten zijn er mogelijk: voetbal, handbal, volleybal, tennis, badminton…

Te veel om op te sommen eigenlijk, maar het mag duidelijk zijn dat de sportende inwoners van Sint-Andries en omstreken krijgen waar ze recht op hebben.

De sporthal is net als de rest van het gebouw ook technologisch innovatief. Wie hier op wekelijkse basis komt sporten, kan met een badge de nodige buiten- en binnendeuren openen.

En het is net dat wat de Stad nastreeft: de sportclubs en de sportende Bruggeling kwalitatieve, innovatieve en duurzame sportaccommodaties aanbieden. Ik durf zeggen dat we daar in deze mede dankzij het VTI Brugge bijzonder in geslaagd zijn.

Nieuws

Deze zomer terug zwemmen in de Brugse reien

Op 29 juni 2024 is de zwemzone aan de Coupure opnieuw open. Liefhebbers van openwaterzwemmen kunnen er terecht tot en met zondag 1 september voor een frisse duik in onze Brugse Reien. Een unieke belevenis! De zwemzone bevindt zich aan de Coupure, met ingang aan de Predikherenrei. Zwemmen kan elke dag van 13.00 tot 20.00 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Zwemmen is er gratis.

 

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.