slachtoffers watersnood

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

De impact van de watersnood die ons land afgelopen juli trof, is ongezien en zal nog jaren voelbaar zijn. Ondertussen is de fase van heropbouw aangebroken. De bevoegdheden liggen op dit vlak hoofdzakelijk bij de gewesten. Toch ben ik ervan overtuigd dat ook het federale niveau hierin niet achter mag blijven.

Het is wat CD&V betreft immers duidelijk dat  het de verantwoordelijkheid van alle betrokken overheden is om creatief te zijn en om zo binnen de hun toebedeelde bevoegdheden de slachtoffers van deze natuurramp maximaal te kunnen ondersteunen.

Daarom ben ik erg tevreden dat de federale regering besloten heeft om een lening van 1,2 miljard euro zal geven aan het Waals Gewest. Waals minister-president Di Rupo had uw regering hier twee weken geleden reeds toe verzocht in een brief. Ook de tijdelijke verlaging van het BTW-tarief voor afbraak- en heropbouwwerken naar 6% voor particuliere eigenaars in het ramgebied is erg toe te juichen.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.