Sporters kunnen vanaf vandaag terecht in nieuwe sporthal Xaverianen

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Sporters kunnen vanaf vandaag terecht in de drie sportzalen van het gloednieuwe wijkcentrum Xaverianen in St-Michiels. Zowel de ruime balsportzaal (geschikt voor mini- en zaalvoetbal, basketbal, volleybal, badminton, …), danszaal en gevechtssportzaal worden reeds ter beschikking gesteld. De officiële opening van het wijkcentrum is voorzien in september.

Sportverenigingen of individuele sporters die willen kennismaken met de nieuwe stedelijke infrastructuur in Sint-Michiels kunnen reeds online reserveren voor een sportsessie in juli. De Stad kiest voor een soft opening, om in september het centrum officieel te openen met alle voorziene functies. Een sportzaal reserveren voor de zomermaanden kan online op https://vrijetijd.brugge.be/accommodatie/sport

 We hebben er lang naar uitgekeken dat er terug in veilige omstandigheden kan gesport worden. Ik ben zeer blij dat dit nu in ons prachtige nieuwe centrum kan aan de Xaverianenstraat. De grote opening laat nog even op zich wachten, maar gezien het gebouw al opgeleverd werd, wilden we het zo snel mogelijk ter beschikking stellen van de Brugse sportclubs of individuele Brugse sporters. Natuurlijk houden we rekening met de coronamaatregelen en is er hiervoor het nodige ontsmettingsmateriaal voor handen.

Wie naar het sportcentrum komt, vindt makkelijk plaats voor de fiets of de wagen. Het centrum is voorzien van een ruime ondergrondse parking, met ingang langs de Xaverianenstraat.

Naast Xaverianen stelt de Stad in het tussenseizoen ook sportcentrum Gulden Kamer in Sint-Kruis en de sportinfrastructuur van het KTA Brugge in Sint-Michiels open.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.