Sporters kunnen vanaf vandaag terecht in nieuwe sporthal Xaverianen

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Sporters kunnen vanaf vandaag terecht in de drie sportzalen van het gloednieuwe wijkcentrum Xaverianen in St-Michiels. Zowel de ruime balsportzaal (geschikt voor mini- en zaalvoetbal, basketbal, volleybal, badminton, …), danszaal en gevechtssportzaal worden reeds ter beschikking gesteld. De officiële opening van het wijkcentrum is voorzien in september.

Sportverenigingen of individuele sporters die willen kennismaken met de nieuwe stedelijke infrastructuur in Sint-Michiels kunnen reeds online reserveren voor een sportsessie in juli. De Stad kiest voor een soft opening, om in september het centrum officieel te openen met alle voorziene functies. Een sportzaal reserveren voor de zomermaanden kan online op https://vrijetijd.brugge.be/accommodatie/sport

 We hebben er lang naar uitgekeken dat er terug in veilige omstandigheden kan gesport worden. Ik ben zeer blij dat dit nu in ons prachtige nieuwe centrum kan aan de Xaverianenstraat. De grote opening laat nog even op zich wachten, maar gezien het gebouw al opgeleverd werd, wilden we het zo snel mogelijk ter beschikking stellen van de Brugse sportclubs of individuele Brugse sporters. Natuurlijk houden we rekening met de coronamaatregelen en is er hiervoor het nodige ontsmettingsmateriaal voor handen.

Wie naar het sportcentrum komt, vindt makkelijk plaats voor de fiets of de wagen. Het centrum is voorzien van een ruime ondergrondse parking, met ingang langs de Xaverianenstraat.

Naast Xaverianen stelt de Stad in het tussenseizoen ook sportcentrum Gulden Kamer in Sint-Kruis en de sportinfrastructuur van het KTA Brugge in Sint-Michiels open.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.