Stad zet in op jeugdwielrennen

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

De klok tikt. Nog minder dan vijf maanden en dan vinden van 19 tot en met 22 september op vier dagen tijd zes WK-tijdritten hun weg van Knokke-Heist naar Brugge. In aanloop naar dat WK Wielrennen wil Brugge ook de jeugd betrekken bij deze unieke gebeurtenis.

En dat gebeurt in de vorm van een aantal evenementen die in de komende maanden vóór het wereldkampioenschap niet alleen als doel hebben het WK op zich of Brugge als wielerstad te promoten, maar ook het jeugdwielrennen een nieuw elan te geven.

Daarom stond de Stad erop werk te maken van twee concrete projecten waarbij de jeugd concreet wordt aangezet tot fietsen en wielrennen. Omdat het nooit vroeg genoeg is om te beginnen, gaan we aan de slag met de allerjongsten.

Bij het evenement ‘Wij Kunnen fietsen’ zijn het immers kinderen van 3 tot 5 jaar die onder begeleiding van een fietsmeester leren fietsen zonder zijwieltjes. Drie weekenddagen lang - op zaterdag 5, zondag 6 en zaterdag 12 juni - zullen ouders op vijf verschillende locaties in Brugge de kans krijgen om hun kind te zien uitgroeien tot een evenwichtskunstenaar op de fiets.

Deelname is gratis en inschrijven verplicht via www.brugge.be/wij-kunnen-fietsen waar ook alle info te vinden is. 

Want dat kan een eerste stap zijn om op latere leeftijd de stap naar wielrennen te zetten. Om de Brugse jongeren daarin te stimuleren wordt het project ‘Ik word wielrenner’ gelanceerd. Wie in zijn kind een toekomstige wielrenner of wielrenster ziet, kan door middel van een tiendelige lessenreeks door ervaren trainers stap voor stap opgeleid worden tot een mini-Flandrien.

Dit project is gericht op meisjes en jongens van 9 tot 12 jaar en wordt mee georganiseerd door de Koninklijke Brugse Velosport, één van de oudste wielerclubs van Brugge, die van het WK gebruik wil maken om zijn jeugdafdeling opnieuw op te starten.

Twee keer per week zullen ervaren trainers de jongeren op een leerrijke en uitdagende manier klaarstomen voor een eerste ervaring als heuse wielrenner. Blijft een deelnemer dus ook na de lessenreeks gebeten door de wielermicrobe dan is het mogelijk om aan te sluiten bij de Koninklijke Brugse Velosport.

De lessenreeks ‘Ik word wielrenner’ gaat elke woensdag (13.30u tot 15u) en elke zaterdag (9.30u tot 11u) door vanaf 26 mei tot 26 juni aan het Jan Breydelstadion. Meer info en inschrijven op www.brugge.be/ik-word-wielrenner

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.