Startmoment Sportivos

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Sportivos is een traject op maat waarbij sportclubs ondersteund worden in het voorkomen van alcohol- en drugproblemen. Daarnaast wordt gezorgd voor een gezonde en veilige sportomgeving.

Door in te stappen in het project Sportivos willen we de daad bij het woord voegen en zijn we op zoek gegaan naar Brugse sportclubs die hier ook mee aan de slag willen. Geen sinecure, want het onderwerp is niet altijd evident om constructief mee om te gaan. Ik ben dan ook zeer blij dat we met één van onze lokale voetbalclubs een sterke partner gevonden hebben om dit verhaal in Brugge uit te rollen, namelijk Dosko Sint-Kruis.

Met dit project winnen trouwens alle partijen: de club wint omdat de atleten beter gaan presteren, ze krijgen een gezond imago waardoor ze aantrekkelijker zijn en het financieel beter doen en ze doen aan gezondheidspromotie met maatschappelijke impact. De Stad wint dan weer omdat we mogelijke problemen kunnen voorkomen. We creëren gezonde clubs met gezonde leden, de voorbeeldrol van de clubs zetten ook de stad op de kaart en op deze manier profileert de Stad Brugge zich als gezonde en actieve stad waar iedereen maximaal de kans krijgt om gezond te leven in een gezonde omgeving.

Tijdens het project gaat men aan de slag met de sleutelfiguren binnen de sportclub: bestuursleden en kantineverantwoordelijken krijgen vormingen aangeboden over verantwoord alcohol schenken en hoe ermee om te gaan. De bredere clubleden (o.a. trainers en andere vrijwilligers) worden gesensibiliseerd door gerichte communicatie en door het organiseren van een actie over verkeersveiligheid. Hierna ontvangt de club het Sportivos Brons-label en is het de bedoeling om op termijn alle clubs dit label te laten behalen.

Daarna is er nog mogelijkheid om een Zilver of zelfs Gouden label te behalen door ook de andere clubleden in te schakelen en door de club hun maatschappelijke rol te laten erkennen en gebruiken voor andere dergelijke onderwerpen.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.