Stop geweld tegen politie

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Opnieuw werden we op sociale media geconfronteerd met beelden van geweld tegen politiemensen. Wederom zijn zij die dagelijks hun leven riskeren voor onze veiligheid het mikpunt van ongefundeerde agressie. Dit moet stoppen! 

Als we werk willen maken van een samenleving waar veiligheid en geborgenheid centraal staan, dan moet het respect voor onze politiediensten daarbij voorop staan! 

Het is al een eerste stap dat de parketten dergelijke zaken van geweld niet meer seponeren. Dit is echter niet voldoende! Als we een echt lik op stuk beleid willen voeren moeten we ervoor zorgen dat daders niet alleen gestraft worden, maar dat die straffen ook effectief uitgevoerd worden.

Mijn oproep naar de minister is dan ook duidelijk: zet de veiligheid van zij die waken over onze veiligheid nu echt centraal! Maak daar een absolute topprioriteit van en zorg ervoor dat de mensen op het terrein voelen en zien dat u actie onderneemt en dat er zaken veranderen.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.