Themadebat politie

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

In de parlementaire commissies vinden regelmatig ook themadebatten plaats. Zo was er in de commissie binnenlandse zaken onlangs een debat over de politie. Onze politiediensten zijn essentieel in een veilige samenleving.  

Het is dan ook een belangrijke uitdaging om van de politie een aantrekkelijke en moderne werkgever te maken. We hebben immers voldoende en gemotiveerde mensen nodig om samen werk te kunnen maken van die veilige en geborgen samenleving.
 
Ik haalde ook het nieuwe rekrutering- en selectieconcept aan samen met de visie op ons politieonderwijs. Ook het wederzijds vertrouwen en respect voor en door politiemensen, meer in het bijzonder ook in de relatie tot kinderen en jongeren, is zeer belangrijk. 
 
Met betrekking tot geweld tegen de politie haalde ik nogmaals aan dat dit altijd onaanvaardbaar is en dat wat mij betreft we echt streng hiertegen moeten optreden.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.