Uitbreiding sportcomplex Gulden Kamer

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Het stadsbestuur heeft een akkoord bereikt met VZW De Kade voor de uitbreiding van het stedelijk sportdomein Gulden Kamer. Het omvat de aankoop van 27.300m² grond, vlakbij het sportcomplex. 

De Gulden Kamer in Sint-Kruis is het grootste stedelijk sportpark, met een zeer gevarieerd aanbod aan sporten en verenigingen: voetbal, tennis, padel, boogschieten, petanque, frisbee, hondensport, rugby, baseball, cricket, oriëntatielopen, …  We streven er vanuit de Stad naar om infrastructuur te clusteren, omwille van efficiëntie in beheer maar ook omdat het park dat ontstaat door die verschillende sport- en beweegfuncties aantrekkelijke publieke ruimte wordt, om als buurtbewoner te vertoeven en om ook individuele sporten te gaan beoefenen. Met de uitbreiding kunnen we verder inspelen op de vragen en noden die er zijn. Het is een stap vooruit in onze uitgesproken ambities als sport- en beweegstad.

Om de nieuwe gronden optimaal in te kunnen zetten in het globale sportgegeven op Gulden Kamer wordt een masterplan opgemaakt. Het masterplan zal de ligging, dubbel gebruik, type veld en gebruikers onderzoeken.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.