Uitbreiding sportcomplex Gulden Kamer

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Het stadsbestuur heeft een akkoord bereikt met VZW De Kade voor de uitbreiding van het stedelijk sportdomein Gulden Kamer. Het omvat de aankoop van 27.300m² grond, vlakbij het sportcomplex. 

De Gulden Kamer in Sint-Kruis is het grootste stedelijk sportpark, met een zeer gevarieerd aanbod aan sporten en verenigingen: voetbal, tennis, padel, boogschieten, petanque, frisbee, hondensport, rugby, baseball, cricket, oriëntatielopen, …  We streven er vanuit de Stad naar om infrastructuur te clusteren, omwille van efficiëntie in beheer maar ook omdat het park dat ontstaat door die verschillende sport- en beweegfuncties aantrekkelijke publieke ruimte wordt, om als buurtbewoner te vertoeven en om ook individuele sporten te gaan beoefenen. Met de uitbreiding kunnen we verder inspelen op de vragen en noden die er zijn. Het is een stap vooruit in onze uitgesproken ambities als sport- en beweegstad.

Om de nieuwe gronden optimaal in te kunnen zetten in het globale sportgegeven op Gulden Kamer wordt een masterplan opgemaakt. Het masterplan zal de ligging, dubbel gebruik, type veld en gebruikers onderzoeken.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.