Voor het eerst meer dan 1.000 plaatsen in Brugse sportkampen

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Ook in 2021 willen we kinderen actief aan het werk zetten met een gezonde  mix van sport en spel.  Over heel 2021 kunnen wij verdeeld over de kleuter- (4 tot 6 jaar), omnisport- (7 tot 12 jaar) en tienerkampen (12 tot 16 jaar) over een periode van 14 weken en 8 locaties meer dan 1000 plaatsen aanbieden.

 

Concreet gaat het over 750 plaatsen voor omnisportkampen, 192 plaatsen voor kleuterkampen en 60 plaatsen voor tienerkampen.

Een recordaantal en dat was ook nodig. Vorig jaar hebben we gezien dat kort na de start van de online inschrijvingen de beschikbare plaatsen razendsnel ingevuld raakten. Wat nogmaals bewijst hoezeer kinderen reikhalzend uitkijken naar deze sportkampen.

Niet alleen de kinderen, ook voor de ouders is het iets om naar uit te kijken. We weten allemaal dat het helemaal niet zo eenvoudig is om opvang te vinden tijdens de schoolvakanties. Dat heeft deze coronaperiode nogmaals bewezen. Vandaar dat we daar als stad ook rekening mee willen houden. Getuige het feit dat er naast de effectieve sportkampen van 9u tot 16u ook opvang voorzien is vanaf 8u tot 17u.

We zijn ook trots dat we kunnen vasthouden aan de zeer democratische prijzen van € 60 per kamp en €48 voor de vierdaagse herfstkampen. Bovendien met sportverzekering inbegrepen. Er kan ook met Sport-AXI-bonnen betaald worden. En niet onbelangrijk: er valt een deel te recupereren via de mutualiteiten én de kampen zijn fiscaal aftrekbaar.

Alles zal uiteraard georganiseerd volgens de op dat moment geldende coronamaatregelen. Inschrijven zal mogelijk zijn vanaf 4 januari om 18u00. Zoals gezegd zal het kwestie zijn van snel te reageren via https://fedes.be/sportkampen-stad-brugge/ 

Het volledige aanbod is uiteraard ook op de website van de Stad Brugge te vinden: www.brugge.be/sportkampen

Nieuw in 2021 is dat er eind augustus in de Koude Keuken een WK Fietskamp zal georganiseerd worden, een omnisportkamp waarbij enkele activiteiten in het teken van fietsen komen te staan. Dit omdat in september 2021 het WK tijdrijden tussen Knokke-Heist en Brugge zal plaatsvinden.

Onze sportkampen worden georganiseerd in samenwerking met de multisportfederatie KAVVV&FEDES vzw. Zij verzorgt onder meer de inschrijvingen en opvolging ervan, de gediplomeerde lesgevers, het kamptransport. De stad staat dan weer in voor het programma en het (gratis) ter beschikking stellen van infrastructuur, busvervoer en promotie. Sinds 2015 werken we op deze manier samen en ik ben nog altijd zeer blij dat we die samenwerking vorig jaar verlengd hebben tot en met 2023.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.