Voormalig politiecommissariaat Sint-Pieters wordt gerenoveerd

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Het voormalig politiecommissariaat in Sint-Pieters wordt grondig gerenoveerd en krijgt een nieuwe bestemming. Bij de renovatie worden de gevels aan de straatzijde maximaal behouden en er wordt achteraan en palend aan de noordelijke gevel een hedendaagse aanbouw voorzien.  Dit maakt het mogelijk de handels/kantoorruimtes en appartementen zo kwalitatief mogelijk in te richten.

Er worden 4 handelspanden en 11 volledig afgewerkte appartementen met 2 of 3 slaapkamers gecreëerd. De ondergrondse parking is te bereiken via een volledige nieuwbouw ter hoogte van de te slopen hoogspanningscabine langs de Vaartstraat. De niet bebouwde ruimte betreft een gemeenschappelijke tuin met een gemeenschappelijk lokaal voor fietsen en afval. De tuin zal voorzien worden van 3 nieuwe vrij uitgroeiende hoogstammige bomen waardoor  de bewoners over een kwalitaiteve buitenruimte zullen beschikken.

Hiermee wordt een belangrijk en visueel aanwezig hoekpand langs de ring met respect voor de historische elementen behouden en met een nieuwe invulling nieuw leven ingeblazen. Ook de verwijzing naar het verleden blijft behouden in de naam 'residentie Gedarmerie'.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.