Voormalig politiecommissariaat Sint-Pieters wordt gerenoveerd

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Het voormalig politiecommissariaat in Sint-Pieters wordt grondig gerenoveerd en krijgt een nieuwe bestemming. Bij de renovatie worden de gevels aan de straatzijde maximaal behouden en er wordt achteraan en palend aan de noordelijke gevel een hedendaagse aanbouw voorzien.  Dit maakt het mogelijk de handels/kantoorruimtes en appartementen zo kwalitatief mogelijk in te richten.

Er worden 4 handelspanden en 11 volledig afgewerkte appartementen met 2 of 3 slaapkamers gecreëerd. De ondergrondse parking is te bereiken via een volledige nieuwbouw ter hoogte van de te slopen hoogspanningscabine langs de Vaartstraat. De niet bebouwde ruimte betreft een gemeenschappelijke tuin met een gemeenschappelijk lokaal voor fietsen en afval. De tuin zal voorzien worden van 3 nieuwe vrij uitgroeiende hoogstammige bomen waardoor  de bewoners over een kwalitaiteve buitenruimte zullen beschikken.

Hiermee wordt een belangrijk en visueel aanwezig hoekpand langs de ring met respect voor de historische elementen behouden en met een nieuwe invulling nieuw leven ingeblazen. Ook de verwijzing naar het verleden blijft behouden in de naam 'residentie Gedarmerie'.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.