Afschaffen mondmaskerplicht lagere school

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

CD&V heeft gedurende deze coronacrisis steeds bijzondere aandacht gevraagd en gegeven aan onze kinderen en jongeren. Onze Vlaamse minister van Jeugd Benjamin Dalle brak deze week nog als eerste de lans voor de afschaffing van de mondmaskerplicht voor kinderen vanaf 6 jaar. Onze fractie staat volledig achter die oproep.

Wat ons betreft gaat die mondmaskerplicht voor kinderen in de lagere scholen morgen als eerste op de schop. Het belemmert niet alleen de sociale contacten van de kinderen, maar het zorgt ook voor concentratieproblemen en het kan zelfs leiden tot een taalachterstand bij de zwakste leerlingen. Bovendien hebben bijna 30% van de kinderen tussen 5 en 11 jaar al hun eerste prik gekregen.  Kinderen moeten niet opdraaien voor het bieden van meer vrijheid aan volwassenen. Mondmaskers in de scholen terwijl de discotheken terug zouden open gaan, dat kunnen we niet uitleggen.

Ik pleitte tijdens de plenaire vergadering daarom voor het afschaffen van het mondmakser in de lagere school. Daarnaast vroeg ik dat Vlaamse jongeren tussen 12 en 17 jaar die vrijwillig hun boosterprik haalden, de garantie moeten krijgen dat het al dan niet kiezen voor die booster geen gevolgen heeft voor de geldigheid van het CST van die jongeren.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.